Æblegratin

Af: Amanda Hellbeg & Eveline Johnsson

Foto: Eveline Johnsson

Æblegratin er egentlig en meget luksuriøs ovnpandekage, hvor æblerne først steges og krydres med sukker og kanel for siden at blive bagt i en pandekagedej.

Den bliver allerbedst, hvis man har en støbejernspande, som kan tåle at stå i ovnen, og så bliver der heller ikke ret meget opvask! Husk at lave æblegratin ofte om efteråret, når æblerne herhjemme er modne.

Til 4 portioner

Det skal du bruge:

  • 4-5 æbler
  • 50 g smør
  • 1 dl farin
  • 1 tsk kanel
  • 3 dl mel
  • ¼ tsk salt
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 6 dl mælk
  • 3 æg
  • 4 spsk mandelflager
  • 2-3 spsk sukker
  • Kanel
  • Letpisket fløde ved servering

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 225°. Bland mel, salt og vaniljesukker i en skål, og pisk halvdelen af mælken i. Pisk, til dejen er glat, og tilsæt derefter resten af mælken. Rør æggene i til sidst.

Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i stykker. Smelt smørret i en støbejernspande med høje sider, cirka 25 cm i diameter. Tilsæt æblerne, og strø sukker og kanel over. Steg æblerne et øjeblik, til de har fået lidt farve. Tag panden af varmen, og lad den køle lidt af, inden pandekagedejen hældes i. Drys mandelflager, sukker og kanel over, og bag gratinen i ovnen i cirka 25 minutter, til den er stivnet. Server gerne med letpisket fløde.

 

Fra ‘Vegetarisk Junk Food’ af Amanda Hellberg og Eveline Johnsson.