Dufte: Den aromatiske vej til nydelse

Af: Lise Grosmann/BeautyBlog.dk

Duftes vej til nydelse er en filterfri hurtigrute direkte til hjernens center for følelser. Vi træffer flere valg med vores næse, end vi er os bevidst. Og ved juletid træffer vi ekstra mange i butikkernes parfumeafdeling.

 

Svævende molekyler

Den danske parfumør, Zarko Ahlmann Pavlov, skaber dufte med en koncentration på 20-25 pct. duftstoffer mod normalt 15 pct.. Han sprænger også hele tiden rammerne for ’plejer’ ved blandt andet at skabe et parfumeserum lagret på egetræsfade. Senest har han skabt Cloud Collection, hvor man kan se molekylerne i flasken.

Zarkoperfume Cloud Collection, 1.595 kr. for 100 ml

 

Verdens første Svanemærkede duft

Da Andrea Elizabeth Rudolph skabte Signature Notes, skabte hun samtidig verdens første parfume, der er Svanemærket og økologisk Cosmos-certificeret. Altså uden de 26 deklarationspligtige parfumestoffer. Ud over en Eau de Parfum er der en parfumeolie, Huile de Parfum, som også indeholder plejeseriens signatur-ingrediens: acaibær.

Rudolph Care Signature Notes, priser fra 245 kr. til 745 kr.

Indbegrebet af klassisk britisk lifestyle

Det er en oplevelse bare at være i en Jo Malone-afdeling mellem parfumer, roomdufte, kropsprodukter og sæber, og man kan slet ikke lade være med at købe. For hvem kender ikke én, der fortjener en smuk boks med sort sløjfe og noget dejlig velduft indeni.

Forhandles på magasin.dk og Magasin Kgs. Nytorv i København, priseksempel: handwash 230 kr. for 250 ml og 450 kr. for 30 ml cologne.

 

Xmas miniature til ham

Ikke mindst på herredufte ligger Giorgio Armani helt i front med markante duftsignaturer som Acqua di Gio. Netop nu fås gaveæske med 30 ml EdT og 150 ml Deodorant Spray

Giorgio Armani Acqua Di Gio gaveæske, 475 kr./værdi 570 kr.

 

En hotelfavorit i glad juleforklædning

Årligt oplever 14 mio. hotelgæster Molton Browns hand/body-produkter – og nu fås de endelig herhjemme. Netop nu i glad juleforklædning og fine gaveæsker. Molton Brown har flere m/k dufte, som udvikles individuelt af parfumører med tre gange så meget duft som sædvanligt for den type produkter.

Molton Brown Frankincense & Allspice Handwash 150 kr. og Hand Lotion 170 kr. for 300 ml. Forhandles i Magasin og magasin.dk

 

En fræk emballage til en fræk duft

Med sit navn er det tvetydige signaler Good Girl udsender både i sit ydre og sin sensuelle duft. Kampagnemottoet er da også ”It’s so good to be bad”, og sådan kan vi jo alle have det. Der fås i øvrigt også en Shiny Leg Oil i serien.

Carolina Herrera Good Girl, 665 kr. for 50 ml.