1. Udblød kikærterne i vand over 12 timer. Skyl og dræn kik- ærterne, og hæld dem i en skål. Hak hvidløg og løg groft, og kom begge dele i skålen sammen med bredbladet persille og citronsaft. Blend til en grov fars, og tilsæt krydderier og bagepulver. Vend det hele sammen, og stil på køl i 30 minutter.
2. Varm olien på en pande, og form kikærtblandingen til falafler. Hvis blandingen er for våd, kan du tilsætte lidt hvedemel. Steg dine falafler gyldne på begge sider, og læg dem på fedtsugende papir.
3. Skyl auberginerne, og prik dem med en gaffel. Bag dem i en 200 grader varm ovn i 40 minutter, eller til de er rynkede og bløde indeni. Det kan du tjekke med en gaffel. Til sidst lader du auberginerne køle af.
4. Halvér auberginerne på langs, og skrab kødet ud af skallen. Blend kødet med presset hvidløg, tahin, olivenolie, citronsaft og krydderier, og smag til med salt og peber.
5. Det sidste, du skal gøre klar, er tilbehøret. Skær tomater og agurk i tern, og pil, halvér og snit rødløget. Vend det sammen med hakket persille, olivenolie, citronsaft, og smag til med salt og peber. Lun dine pitabrød i ovnen – så er du klar til at servere.
___________
Kødfri mandag – Uge for uge – året rundt
Forfatter: Nadia Mathiasen
Forlag: Samvirke
190 sider.
Pris: 249,95 kr.