Fiskefilet på grillet julesalat med sprød skinke - Magasinet Helse

Fiskefilet på grillet julesalat med sprød skinke

Af: Arne Astrup & Christian Bitz

Foto: Mikkel Adsbøl

Fiskefilet kan spises sundt med tre forskellige slags tilbehør – der matcher type A, B, eller C. Du finder din type i bogen ‘Spis dig slank efter dit blodsukker’ af Arne Astrup & Christian Bitz, der indeholder opskrifter, som guider dig til vægttab.

Det skal du bruge:

  • 4 rødspættefileter
  • 4 skiver tørret skinke
  • 3 julesalat
  • 100 g rucola
  • 1 spsk. olivenolie
  • havsalt og friskkværnet peber

 

Drys

  • 4 stilke fransk estragon

 

Tilbehør

  • A – 4 skiver brød
  • B – 50 g mandler
  • C – 2 avocadoer

Sådan gør du:

Varm ovnen op til 170 grader. Rul hver fiskefilet sammen til en rulle. Dryp dem med olie, og krydr med salt

og peber. Fordel dem pa en bageplade med bagepapir. Bag dem i den varme ovn i 8 minutter. Fordel skinken på en bageplade med bagepapir, og bag den i 10 minutter ved samme temperatur. Varm en grillpande op. Skyl og del julesalaten i kvarte, pensl dem med olie, og grill stykkerne godt på alle sider. Skyl og nip rucolasalaten. Vend bladene i lidt olie, krydr med salt og peber.

A – Hak mandlerne, og drys dem i salaten. Tag avocadokodet ud af skallen,

B – skar det i skiver, og bland dem i salaten. Anret julesalaten med fisken oven på Knus skinken, og drys den over sammen med estragonblade.

C – Varm/rist evt. brødet, og spis det til.

 

Fra bogen ‘Spis dig slank efter dit blodsukker’ af  Arne Astrup & Christian Bitz