19. september 2016

Jordskoksuppe med cannellonibønner

I mine øjne fortjener jordskokker langt mere opmærksomhed, end de får. De har en helt særlig delikat og nøddeagtig smag, som virkelig kommer til sin ret i denne suppe. Her bliver rødderne ristet i ovnen, så smagen frembringes på fineste vis, og jordskoksuppen får sidenhen ...
20. april 2017

Plantemad

Går du med et ønske om at spise mere grønt og sundt i din hverdag men ikke rigtig kan komme i gang, fordi ...
Går du med et ønske om at spise mere grønt og sundt i din hverdag men ikke rigtig kan komme i gang, fordi du synes, at vegansk livsstil kan virke for kompliceret, så kommer kogebogsforfatter og blogger Mia Gardum dig til hjælp med sin ...
13. april 2017

Idas grønne suppe

Denne suppe har min veninde Ida efterhånden lavet flere gange end mig, og derfor synes jeg, det er på sin plads at opkalde ...
Denne suppe har min veninde Ida efterhånden lavet flere gange end mig, og derfor synes jeg, det er på sin plads at opkalde den efter hende.   Opskriften udgav jeg oprindeligt på min blog, da jeg begyndte at spise plantebaseret, og den blev hurtigt ...
06. april 2017

Friske vietnamesiske forårsruller med marinerede svampe

Disse forårsruller er super simple at lave, og så er de perfekte til at få ryddet lidt op i køleskabet – fyldet kan nemlig ...
Disse forårsruller er super simple at lave, og så er de perfekte til at få ryddet lidt op i køleskabet – fyldet kan nemlig varieres i det uendelige! Udgaven med ...
30. marts 2017

Spicy quinoa-paella

Paella er en klassisk spansk risret, som ofte laves med skaldyr, fisk eller kød og ikke mindst safran. I min udgave har jeg dog ...
Paella er en klassisk spansk risret, som ofte laves med skaldyr, fisk eller kød og ikke mindst safran. I min udgave har jeg dog vendt det hele lidt på hovedet ...
16. marts 2017

Blomkålssuppe med persilleolie og ristede mandler

  1 person Du skal bruge: Blomkål (ca. 200 g) 1 hønsebouillonterning 1 håndfuld persille 1 dl rapsolie 30 g mandler 1 dl ...
  1 person Du skal bruge: Blomkål (ca. 200 g) 1 hønsebouillonterning 1 håndfuld persille 1 dl rapsolie 30 g mandler 1 dl fløde Saft og revet skal af ...
09. marts 2017

Rødbedesuppe med gedeostecreme

  2 personer   Det skal du bruge: 250 g rødbeder 1 hønsebouillonterning 4 dl vand 2 spsk. yoghurt 60 g blød gedeost ...
  2 personer   Det skal du bruge: 250 g rødbeder 1 hønsebouillonterning 4 dl vand 2 spsk. yoghurt 60 g blød gedeost saft og revet skal af 1 usprøjtet citron evt. 1 kvist frisk timian salt og friskkværnet peber Du skal også bruge en ...
02. marts 2017

Krydret karrygryde med kikærter og blomkål

  2 personer   Du skal bruge: 4 spsk. smagsneutral olie 2 løg 2 fed hvidløg 3 gulerødder Blomkål 1 spsk. paprika 1 spsk. karry 1 spsk. tomatpuré 1 hønsebouillonterning 1 dåse kogte kikærter, afdryppede 2 dl basmatiris 1 rødløg 1 håndfuld frisk koriander ...
  2 personer   Du skal bruge: 4 spsk. smagsneutral olie 2 løg 2 fed hvidløg 3 gulerødder Blomkål 1 spsk. paprika 1 spsk. karry 1 spsk. tomatpuré 1 hønsebouillonterning 1 dåse kogte kikærter, afdryppede 2 dl basmatiris 1 rødløg 1 håndfuld frisk koriander ...
Annonce
23. februar 2017

Rødbederisotto med gedeost og timian

  1 person   Det skal du bruge: 1 lille rødbede ca. 8 dl hønsebouillon et løg 1 fed hvidløg 1 spsk. smør 120 g risottoris (arborio eller canolli) revet skal og saft af 1 usprøjtet citron 50 g blød gedeost 1 kvist timian ...
  1 person   Det skal du bruge: 1 lille rødbede ca. 8 dl hønsebouillon et løg 1 fed hvidløg 1 spsk. smør 120 g risottoris (arborio eller canolli) revet skal og saft af 1 usprøjtet citron 50 g blød gedeost 1 kvist timian salt og friskkværnet peber   Sådan gør du:   Start med […]
02. februar 2017

Stegte ris med kimchi og spejlæg

Kimchi er en koreansk specialitet, som hovedsageligt består af fermenteret kål og chili. Smagen er særpræget, og har du ikke spist den før, ...
Kimchi er en koreansk specialitet, som hovedsageligt består af fermenteret kål og chili. Smagen er særpræget, og har du ikke spist den før, skal du måske lige vænne dig ...
26. januar 2017

Panangkarry med blomkål, kikærter og gulerødder

Panangkarry finder du i asiatiske supermarkeder, men hvis du har mod på det, kan du lave din egen fra bunden. Alternativt kan du erstatte ...
Panangkarry finder du i asiatiske supermarkeder, men hvis du har mod på det, kan du lave din egen fra bunden. Alternativt kan du erstatte den med rød karrypasta. Bemærk, at ...
19. januar 2017

Falafler med Baba Ganoush, pitabrød og salat

Baba ganoush er en auberginedip, der passer godt til falafler, salat og pitabrød. Men du kan også bare nyde dine falafler, stoppet i ...
Baba ganoush er en auberginedip, der passer godt til falafler, salat og pitabrød. Men du kan også bare nyde dine falafler, stoppet i pitabrødet med salat og din egen ...
10. januar 2017

Blåbærtærte

Blåbærtærten er let at bage, den er glutenfri, og den smager fantastisk. Blåbær er supersunde, og du kan anvende dem friske eller optøede.
Blåbærtærten er let at bage, den er glutenfri, og den smager fantastisk. Blåbær er supersunde, og du kan anvende dem friske eller optøede.
06. januar 2017

Fisk en papillote

Det er enkelt og let at tilberede fisk i små papirspakker, en metode, der på fransk hedder “en papillote”. Ved at pakke fisk ...
Det er enkelt og let at tilberede fisk i små papirspakker, en metode, der på fransk hedder “en papillote”. Ved at pakke fisk og indhold ind bevares kraft og ...
20. december 2016

Æbleknas

Denne portion æbleknas kan få ethvert brunchbord til at blegne af misundelse. Den smager himmelsk og en smule syndigt, men grundet kerner og ...
Denne portion æbleknas kan få ethvert brunchbord til at blegne af misundelse. Den smager himmelsk og en smule syndigt, men grundet kerner og nødder er den samtidig rig på ...
05. december 2016

Rødbederåkost med rød quinoa og humus

Denne jar er baseret på en smuk rødbederåkost, der er fuld af smag og vitaminer. Man kan spise råkosten alene eller bruge den som tilbehør til diverse middagsretter – eller bruge den som basen til denne jar-variant. Det samme gør sig gældende med humussen, ...
Denne jar er baseret på en smuk rødbederåkost, der er fuld af smag og vitaminer. Man kan spise råkosten alene eller bruge den som tilbehør til diverse middagsretter – ...
29. november 2016

Tiramisu med portvinsmarinerede kirsebær

Kombinationen af kirsebær og portvin er helt perfekt. Portvinen fremhæver kirsebærsmagen og er med til at afbalancere den ellers søde sammensætning af bær ...
Kombinationen af kirsebær og portvin er helt perfekt. Portvinen fremhæver kirsebærsmagen og er med til at afbalancere den ellers søde sammensætning af bær og mascarponecreme. Kirsebærrene giver også et ...
03. oktober 2016

Pæretærte med mandelsmør-creme

Denne tærte lever fuldstændigt op til sit lokkende udseende: Den smager simpelthen himmelsk!
Denne tærte lever fuldstændigt op til sit lokkende udseende: Den smager simpelthen himmelsk!
Se flere nyheder