13. april 2017

Idas grønne suppe

Denne suppe har min veninde Ida efterhånden lavet flere gange end mig, og derfor synes jeg, det er på sin plads at opkalde den efter hende.   Opskriften udgav jeg oprindeligt på min blog, da jeg begyndte at spise plantebaseret, og den blev hurtigt ...
06. september 2018

Bananpandekager

Dessert og lækkerier skal der til en gang i mellem – men selv her kan du snige lidt sundere ingredienser ind. Prøv f.eks. ...
...
30. august 2018

Thailandske fiskefrikadeller

Normalt er fiskefrikadeller en lidt anonym spise, der kræver remoulade. Med disse thailandske af slagsen er der skruet op for smagen.
...
23. august 2018

Blomkålsvafler med salat og tun

Blomkålsvafler er en let og lækker måde at få flere grøntsager ind i sin kost.
...
26. juli 2018

Dyrk din grøntsagsglæde

Emma Martinys glæde for det grønne køkken er meget stor. I sin nye kogebog ‘Grøntsagsglæde’ er der 100 opskrifter på det, hun elsker ...
...
19. juli 2018

Coleslaw med spidskål

Emma Martiny: En god coleslaw går man aldrig galt i byen med. Den fyldige salat er elsket af alle og skriger bare sommer – ...
...
12. juli 2018

BBQ-blomkål

Emma Martiny: Hvis du gerne vil skære lidt på dit kødindtag i hverdagen, men ikke ved, hvor du skal starte (eller hvis du har ...
...
05. juli 2018

Regnbueruller af rispapir

Emma Martiny: Det er ikke længe siden, jeg fandt ud af, at jeg har rullet rispapir helt forkert. Jeg har altid synes, det var ...
...
14. juni 2018

Rødspætte-terrine med rå kartoffelsalat og persilleolie 

En sommer, hvor rødspætterne var superdyre, stødte jeg på disse overstørrelser af rødspætter, som man kunne købe meget billigt, fordi de ikke kunne ...
...
07. juni 2018

Kartoffelsalat i ansjos-sennepscreme med rødløg i riseddike

Kolde kartofler smager fint, så længe de ikke har været i køleskab. Lav gerne din kartoffelsalat i god tid. Sennepscremen kan tilberedes i ...
...
01. juni 2018

Blomstrende virvar  

En anderledes, smuk og lækker måde at servere kartofler på – i ét virvar.
...
10. maj 2018

Frokostsalat med ristede kikærter

Maya Lützhøft: Det kan være svært at bevare kreativiteten, når der skal laves madpakker. Jeg synes ofte, at rugbrødsmadder kan blive kedelige, og ...
...
03. maj 2018

Saltede nøddebarer

Maya Lützhøft: Disse nøddebarer er utroligt lækre. De indeholder hjemmelavede saltede nødder, hvilket smager godt til den søde bund og chokoladen.
...
26. april 2018

Mors gulerodstærte

Maya Lützhøft: Min mor har serveret denne gulerodstærte mange gange i mit barndomshjem. 
...
12. april 2018

Æblegratin

Æblegratin er egentlig en meget luksuriøs ovnpandekage, hvor æblerne først steges og krydres med sukker og kanel for siden at blive bagt i ...
...
05. april 2018

Friske forårsruller

Friske forårsruller laver man med en slags rispapir, som skal pensles med vand, før det anvendes. Rullerne skal altså ikke steges. De er ...
...
29. marts 2018

Falafel af gule ærter

Selvom man spiser kødfrit, kan det være godt med lidt hjemmelavet junkfood en gang imellem. Som f.eks. lækker falafel.
...
22. marts 2018

Spis dig til et stabilt blodsukker og find dit sundhedspotentiale

Farmaceut og ph.d. Anette Sams har lavet en opfølgning på sin bog, Sandheden om sukker, hvor hun delte ud af sin ekspertviden om ...
...
Se flere nyheder