21. maj 2018

Derfor skal du kende probiotika – og de andre -biotikaer

I mange år har antibiotika været kendt for at redde liv, men de senere år synes prisen for brug af antibiotika dog at ...
...
17. maj 2018

Et sundt år

Maya Lützhøft, kostvejleder og personlig træner, tilbyder med sin nye bog, Et sundt år – træning året rundt – en lang og holdbar ...
...
11. maj 2018

Det er svært at få selen nok i kosten

Spormineralet selen har vist sig at være uhyre vigtig for sundheden, men her i Nordeuropa kan det være svært at få nok gennem ...
...
21. april 2018

Rapport: Sådan skaber vi sunde madvaner

Ny kortlægning viser, hvilke indsatser der effektivt kan fremme sunde madvaner hos børn og unge.
...
19. april 2018

Lækker junkfood helt uden kød

Fastfood og junkfood har ikke tradition for at være særlig sundt. lækkert og vegetarisk. Men selvfølgelig kan en pizza laves uden kød, og ...
...
18. april 2018

Mange taler aldrig med deres læge om vægtproblemer

På trods af, at fedme og overvægt er et udbredt og voksende helbredsproblem, så har mange svært overvægtige aldrig talt med deres læge ...
...
14. april 2018

Skru ned for det animalske og spar sundhedsvæsnet for milliarder

En ny rapport fra den norske sundhedsstyrelse, Helsedirektoratet, viser nu sort på hvidt, hvor mange penge den norske sundhedssektor kan spare, hvis befolkningen ...
...
07. april 2018

En styrket krop slipper lettere afhængighed

Medicin, alkohol, rygning – der er nok af stoffer i omløb, som vi lovligt kan indtage, men som skaber afhængighed og dermed en ...
...
22. marts 2018

Spis dig til et stabilt blodsukker og find dit sundhedspotentiale

Farmaceut og ph.d. Anette Sams har lavet en opfølgning på sin bog, Sandheden om sukker, hvor hun delte ud af sin ekspertviden om ...
...
19. februar 2018

Vegetar? ”Det vigtige er ikke, hvad du er, men hvad du gør”

Før i tiden var mad noget, vi spiste for at overleve. I dag er det for mange en identitetsmarkør med en bagvedliggende agenda. ...
...
15. februar 2018

Kødfri? De firbenede dyr hitter mindre på tallerkenen

Dyrevelfærd, sundhed eller miljø? Grundene til at gå kødfri kan være mange – og de kan både være gode og dårlige. Flere og ...
...
08. februar 2018

Mad med stjernestøv

Det er ikke hverdagskost, at en dansk kogebog bliver udgivet i både USA, England, Canada, Japan, Australien og Holland. Det er ikke desto ...
...
26. januar 2018

Søvnløs? Fjern søvntyve og få gabende god næring

At god søvn er vigtig for sundheden og velværet, ved vi efterhånden godt. Men det gør ikke nødvendigvis søvnen lettere, hvis man oplever ...
...
04. januar 2018

Spis dig slank efter dit blodsukker

Er du i tvivl om, du skal skære ned på fedt eller kulhydrater, hvis du skal tabe dig eller holde vægten? Så er ...
...
11. december 2017

Ro og overskud starter i maven

Vejrtrækning, hvile og motion – du kender nok allerede en del af rådene, hvis du mentalt er ude af balance. Men vores kost ...
...
24. november 2017

D-vitamin har virkning mod børneeksem

Atopisk eksem – også kaldet børneeksem eller astmaeksem – giver en nærmest uudholdelig kløe og påvirker i høj grad børn, som den især ...
...
23. november 2017

3 bud på sprudlende hverdagskost

Den populære kogebogsforfatter og tv-vært, Anne Hjernøe, har gennem tiden udgivet en lang række kogebøger.  
...
Se flere nyheder