21. juni 2018

Heldige kartofler

Med den nye bog ‘Kartofler’ hylder fire af de mest anerkendte, danske bannerførere for den gode gastronomi, den til tider ret oversete, tidligere ...
...
15. juni 2018

Højt blodsukker svækker hukommelsen

En del af at blive ældre er at blive dårligere til at huske. Men for ældre, der har et højt blodsukkerniveau, er hukommelsen ...
...
14. juni 2018

Rødspætte-terrine med rå kartoffelsalat og persilleolie 

En sommer, hvor rødspætterne var superdyre, stødte jeg på disse overstørrelser af rødspætter, som man kunne købe meget billigt, fordi de ikke kunne ...
...
29. maj 2018

Hjernen – en storforbruger af energi

Hjernen er førstevælger, når der uddeles energi i kroppen. Og på sin egen udspekulerede måde, forsøger den også at få os til at ...
...
21. maj 2018

Derfor skal du kende probiotika – og de andre -biotikaer

I mange år har antibiotika været kendt for at redde liv, men de senere år synes prisen for brug af antibiotika dog at ...
...
17. maj 2018

Et sundt år

Maya Lützhøft, kostvejleder og personlig træner, tilbyder med sin nye bog, Et sundt år – træning året rundt – en lang og holdbar ...
...
11. maj 2018

Det er svært at få selen nok i kosten

Spormineralet selen har vist sig at være uhyre vigtig for sundheden, men her i Nordeuropa kan det være svært at få nok gennem ...
...
21. april 2018

Rapport: Sådan skaber vi sunde madvaner

Ny kortlægning viser, hvilke indsatser der effektivt kan fremme sunde madvaner hos børn og unge.
...
19. april 2018

Lækker junkfood helt uden kød

Fastfood og junkfood har ikke tradition for at være særlig sundt. lækkert og vegetarisk. Men selvfølgelig kan en pizza laves uden kød, og ...
...
18. april 2018

Mange taler aldrig med deres læge om vægtproblemer

På trods af, at fedme og overvægt er et udbredt og voksende helbredsproblem, så har mange svært overvægtige aldrig talt med deres læge ...
...
14. april 2018

Skru ned for det animalske og spar sundhedsvæsnet for milliarder

En ny rapport fra den norske sundhedsstyrelse, Helsedirektoratet, viser nu sort på hvidt, hvor mange penge den norske sundhedssektor kan spare, hvis befolkningen ...
...
07. april 2018

En styrket krop slipper lettere afhængighed

Medicin, alkohol, rygning – der er nok af stoffer i omløb, som vi lovligt kan indtage, men som skaber afhængighed og dermed en ...
...
22. marts 2018

Spis dig til et stabilt blodsukker og find dit sundhedspotentiale

Farmaceut og ph.d. Anette Sams har lavet en opfølgning på sin bog, Sandheden om sukker, hvor hun delte ud af sin ekspertviden om ...
...
19. februar 2018

Vegetar? ”Det vigtige er ikke, hvad du er, men hvad du gør”

Før i tiden var mad noget, vi spiste for at overleve. I dag er det for mange en identitetsmarkør med en bagvedliggende agenda. ...
...
15. februar 2018

Kødfri? De firbenede dyr hitter mindre på tallerkenen

Dyrevelfærd, sundhed eller miljø? Grundene til at gå kødfri kan være mange – og de kan både være gode og dårlige. Flere og ...
...
08. februar 2018

Mad med stjernestøv

Det er ikke hverdagskost, at en dansk kogebog bliver udgivet i både USA, England, Canada, Japan, Australien og Holland. Det er ikke desto ...
...
26. januar 2018

Søvnløs? Fjern søvntyve og få gabende god næring

At god søvn er vigtig for sundheden og velværet, ved vi efterhånden godt. Men det gør ikke nødvendigvis søvnen lettere, hvis man oplever ...
...
Se flere nyheder