10 sommer-tips

Af: Lise Grosmann/BeautyBlog.dk

Det er nu og de næste par måneder, sommerlivet leves her på vores breddegrader. Vi er klar med forhåbentligt nyttige tips.

1. Sommer er et sansechok

Farver. Dufte. Lyden af vinden i bladløv, bølger der skvulper, fugle der pipper. Følelsen af varme og sommervind på huden. Smagen af friske bær og en ny kartoffel med persille. Mindfulness er gratis lige nu, så husk at nyde, det varer et helt år, før det er sommer igen.

2. Lune sommer-aftener

Kold rosé i glasset og pludselig kan man høre dem og får det første stik. Lavendelolie (personligt testet i Sverige). Myg kan ikke lide lugten, og da olien kan anvendes ufortyndet, er det nemt at duppe sig på ankler, i hårgrænsen og andre myggefavoritsteder. Supplér eventuelt med citronellalys/røgelsespinde, den lugt kan de heller ikke lide.

3. Solskoldet?

Det bør ikke ske, men sørg for at have Avivir Aloe Vera Gel og/eller spray i huset. Det er ikke for ingenting, Aloe Vera har tilnavnet ’brandplanten’.

4. Solcreme

I Danmark rækker SPF 15, hvis man bruger nok af solcremen. Det vil sige en voksenhåndfuld til en voksenkrop, og en barnehåndfuld til en barnekrop plus en teskefuld til ansigtet (mindre til børn). Smør på af to gange, så er det nemmere at undgå ’helligdage’. Gentag indsmøring hver anden time. Vælg solcreme med antioxidanter og styrk ekstra med serum med antioxidanter under solcremen.

5. Sommer-fødder

Tyk hård hud på hælene matcher dårligt med klipklapper og sandaler. Står du i vandkanten, så twist hælene i det våde sand. Og hvis ikke, så er en vulkansk sten effektiv (holder evigt). Eller en eksfolierende hælcreme. Denne indeholder flere gode olier, A- og E-vitamin samt pro-vitamin B5 og allantoin.

Xellence Volcanic Footstone 149 kr. og Exfoliating Heel Cream 199 kr. Forhandlerinfo på xellence-skincare.com

6. Solskader

Har man udendørs job – eller er solbager – så er man særligt udsat for solskader. Ikke bare pigmentpletter og rynker men hudkræft. Avène har udviklet SunsiMed, et produkt af medicinsk standard, netop til mennesker, der er i denne risikogruppe. Og til mennesker med solsart hud. Få flere oplysninger på apoteket.

Avène SunsiMed, 194,50 kr. for 80 ml

7. Rynkefri sommer

Sol laver sprækker i hudbarrieren og kaskader af frie radikaler. Huden svarer igen med inflammation, og så iler man mod problemer – og rynker. De er dyre, kapslerne, men de har det lappegrej, antioxidanter og huddulmere af naturens bedste, der gør mærkbar forskel (ingen konservering, mineralske olier og silikone).

Estée Lauder Advanced Night Repair Intensive Recovery Ampoules, 995 kr. for 60 stk. (=2 måneder).

8. Lugtfri sko

Går du barfodet i sneakers, så husk at lufte dem godt. Spray dem eventuelt med Tea tree om aftenen. Smør fødderne forebyggende med en creme med Tea tree eller kom nogle dråber af olien i den creme, du har. Eller i et fodbad. Tea tree er meget effektivt svampedræbende.

Læs eventuelt mere på australian-bodycare.com/da

9. Sommer-bakterier

Der er andre end os, der elsker varme – bakterier. Ikke mindst, hvis man skal rejse er det en god idé at gardere sig. Der findes utallige mælkesyreprodukter til at forebygge ’feriemave’ for eksempel Duolac Rejse+ 2 i 1 tyggetabletter med ananassmag. De kan også tages af børn.

10. Sommer-brun

Hvorfor satse sin huds sundhed, når man kan opbygge den fineste farve og gyldne glød med nogle dråber selvbruner i sin daglige ansigts- og kropslotion. Bland i hænderne, smør på og vent et par minutter med at tage tøj på. Eller lad virke natten over. Selvbruneren er 99% naturlig, Svanemærket og økologisk certificeret og i øvrigt fuld af antioxidanter.

Rudolph Care A hint of Summer, 345 kr. for 50 ml