Jeg husker tydeligt, hvordan min bror og jeg sad spændte og ventede, når menuen stod på denne tærte. Det vækker derfor altid gode minder, når jeg serverer gulerodstærte.
4 personer
Bund
Fyld
Æggemasse
Topping
Tænd ovnen på 200°C. Lav bunden ved at røre grahamsmel, hvedemel, bagepulver, olie, vand og salt sammen i en skål. Brug hænderne til at ælte dejen sammen. Smør en tærteform med en diameter på 30 cm med olie. Tryk tærtedejen ud i formen og op ad kanterne i et jævnt lag. Forbag tærtebunden i 10 minutter, så du er sikker på, at bunden bliver sprød.
Hak løget fint, og riv gulerødderne. Svits det derefter i olie på en pande, så løgene bliver gennemsigtige, og gulerødderne får en lysere farve. Fordel pandens indhold over den forbagte tærteform. Pisk æg, mælk og salt sammen, og fordel æggemassen over tærten.
Bag tærten i 30-40 minutter, til æggemassen er fast. Steg baconen på en pande, og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. Hak baconen groft, og drys den over tærten sammen med frisk persille.
Tip:
Tilsæt evt. stegt kylling, hytteost eller ekstra grøntsager såsom broccoli, cherrytomater eller peberfrugt til din tærte.
Fra bogen ‘Et sundt år – træning og opskrifter til hele året’ af Maya Lützhøft.