Saltede nøddebarer

Af: Maya Lützhøft

Foto: Winnie Methmann

Maya Lützhøft: Disse nøddebarer er utroligt lækre. De indeholder hjemmelavede saltede nødder, hvilket smager godt til den søde bund og chokoladen.

Dette er en luksusbar, som man ikke skal spise hver dag, men er til forkælelse og weekendhygge. Jeg lavede disse barer en dag, hvor en veninde kom på besøg, og hun taler stadig om, hvor lækre de var. Du kan eventuelt skære barerne i mindre stykker og gemme en enkelt i madpakken, til når hjernen har brug for et lille ”kick” sidst på eftermiddagen.

 

6-8 stk.

Det skal du bruge:

Bund

  • 100 g dadler
  • 100 g mandler

Fyld

  • 70 g dadler
  • 25 g peanutbutter
  • 1 tsk. kokosolie
  • 1 dl kogende vand
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • Saltede nødder
  • 2,5 dl vand
  • 30 g groft salt
  • 25 g mandler
  • 15 g usaltede pistacienødder

Topping

  • 70 g mørk chokolade
  • 15 g mandler
  • 15 g pistacienødder

Sådan gør du:

Blend først dadler og mandler til en ensartet masse i en minihakker. Læg et stykke bagepapir oven på et skærebræt. Form massen som en firkant, der er ca. 1 cm tyk. Sæt bunden på køl, imens du laver fyldet.

Blend dadler, peanutbutter, kokosolie, kogende vand og vaniljepulver til en ensartet masse i en minihakker. Smør peanutbutterlaget på bunden, og sæt på køl igen. Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt mandler og usaltede pistacienødder. Sluk for vandet, og lad det stå i 15 minutter. Hæld vandet fra, og kom nødderne på en bageplade.

Bag nødderne i ovnen ved 200°C i 15 minutter, indtil de er tørre og sprøde.

Fordel nødderne på bunden oven på peanutbutterlaget, og tryk dem fast. Smelt chokoladen over et vandbad, og fordel blandingen over barerne. Drys med hakkede mandler og pistacienødder, og sæt barerne på køl, til chokoladen er størknet. Skær herefter ud til barer med en skarp kniv og opbevar dem på køl.

 

Fra bogen ‘Et sundt år – træning og opskrifter til hele året’ af Maya Lützhøft.