7 veje til et langt liv

Af: Redaktionen

Foto: Adobestock, Politikens Forlag

7 veje til et langt liv er Danmarks første lettilgængelige lev længe-manual. Her finder du den videnskabsbaserede værktøjskasse, hvis du også drømmer om at holde dig frisk og sund så længe som muligt. Bogen formidler de seneste nye landvindinger inden for aldringsforskning, kogt ned til enkle og praktisk anvendelige råd og redskaber

Ny forskning indenfor epigenetik viser nemlig, at vi selv kan være med til at forhale aldringsprocessen, også i højere grad, end man mente engang. Det er nemlig ikke bare de gener, vi har med fra fødslen, der afgør, hvor gamle vi får lov at blive, og hvilke sygdomme vi rammes af. Også miljøet omkring generne, der formes af mad, tanker og livsstil, har en vis indflydelse på, om vores sygdomsgener eller raskhedsgener står på ON eller OFF. Det er slet ikke svært, når bare man ved hvordan. 7 veje til et langt
liv giver dig et overblik over de mest effektive veje samt syv aldersknapper, som du med fordel kan skrue op eller ned for, afhængig af din situation og dine præferencer.

Fakta om bogen

Forfatter: Anette Harbech Olesen
Udgivelse: 28. september 2023
Forlag: Politikens Forlag
Omfang: 296 sider
Vejl. pris: 300,00 kroner

7 veje til et langt liv - ny bog af Anette Harbech Olesen

 

Anette Harbech Olesen fortæller her, hvad der motiverede hende til at skrive denne bog:

– Forskningen indenfor epigenetik er ny og kompleks, og der er stadig rigtig mange ting, vi ikke ved.

Det vi ved, er dog så revolutionerende positivt, at denne viden for mig at se vil kunne revolutionere hele vores tilgang til sundhed, raskhed og aldring. Min motivation for at skrive 7 veje til et langt liv har derfor været at formidle denne vigtige nye viden i lettilgængelig og brugbar form, så alle kan få glæde af den. Her anlægger vi ganske vist vejen, mens vi kører, men den enkelte dansker skal efter min mening ikke vente i hverken 10 eller 15 år på at få disse brugbare redskaber, der kan sætte os hver især i stand til selv at sidde bag rattet og have en vis medbestemmelse i forhold til sundhed og aldringsproces, og i hvilken retning bilen styres.

Derfor denne bog, der uden fagnørderi fortæller om det, vi ved lige nu om denne vigtige og omfattende, nye videnskab. Det er aldrig for sent at sætte ind på sundheds kontoen, og du kan i denne bog tilegne dig den fornødne viden til, i den udstrækning, som det er muligt, selv at påvirke din vej til et godt og langt liv, fortæller Anette Harbech Olesen.

I 7 veje til et langt liv finder du masser af god viden og evidensbaserede råd fra såvel danske som internationale topforskere inden for aldring og epigenetik og desuden bringer bogen beretninger fra meget gamle mennesker i Middelhavsområdet, der allerede har fundet deres vej til det lange, gode liv. Rådene understøttes af 58 madopskrifter, der er den allerførste samling madopskrifter, der bygger på ”epigenetik” – det nye hotte ord inden for sundhed.