Det skal du bruge:
1 kg syrlige æbler, gerne Ingrid Marie eller Cox Orange
2 spsk sukker
1 spsk stødt kardemomme
1 stk stødt stjerneanis
100 g hvedemel
75 g smør
60 g havregryn
50 g solsikkekerner
75 g sukker
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader. Skær æblerne i kvarter (behold gerne skrællen på), og fjern kernehuset. Del dem derefter en gang til på langs. Vend æblerne med 2 spsk sukker og kardemomme, og kom dem op i en tærteform. Kom smør og mel i en foodprocessor og kør, til det begynder at ligne grove brødkrummer. Rør havregryn, solsikkekerner og 75 g sukker i. Fordel blandingen hen over æblerne. Bag crumblen i ovnen i cirka 30 minutter, indtil overfladen er gylden i farven.
Det Gode Helbred
Kræftens Bekæmpelse har analyseret data fra en stor befolkningsundersøgelse med over 57.000 danskere, som man har fulgt gennem 20 år. I denne bog skrevet af forskningschef og overlæge Anne Tjønneland samt seniorforsker Anja Olsen, begge fra Kræftens Bekæmpelse, drages nogle konklusioner omkring sammenhængen mellem kræft og kosten. Desuden indeholder bogen lækre opskrifter udviklet af kokken Jens Jepson, der til daglig laver mad til Kræftens Bekæmpelses kantine. Bogen er udkommet på Politikens Forlag og koster 250 kroner i vejledende udsalg. |