Til 4 personer
2,5 dl vegansk piskefløde*
1 spsk. citronsaft
3 tsk. vaniljesukker
5 æbler
100 g mørk chokolade
100 g valnødder eller mandler (kan undlades)
*Mia Sommer bruger Alpro piskbar soja cuisine eller havrefløde af mærket Aito.
Pisk flødeskummet sammen med citronsaft og vaniljesukker, indtil flødeskummet er stift. Hav tålmodighed, det kan godt tage længere tid at piske stift end komælksfløde, til gengæld kan det ikke piskes for længe og er mere let og friskt.
Riv æblerne på et rivejern eller brug en foodprocessor med rivejernsfunktion. Det er ikke nødvendigt at skrælle æblerne først, men fjern kernehusene.
Hak eller riv chokoladen. Hak valnødder / mandler fint og bland dem i flødeskummet sammen med de revne æbler og chokoladen. Servér desserten kold og spis den samme dag, da æblerne bliver brune efter nogle timer.
Fra bogen “Vegansk madglæde” af Mia Sommer