Æbledessert

Af: Mia Sommer

Simpel og lækker æbledessert, som forfatteren første gang fik serveret hos sin gode veninde Jannie i forbindelse med en lækker middag. Desserten, der er hurtig at lave, minder derfor Mia Sommer om hygge, forkælelse og sommertid. Efterfølgende har hun serveret æbledesserten for sine børn flere gange, og de nyder den. Desserten kan også varieres med andre frugter.

Til 4 personer

Det skal du bruge

2,5 dl vegansk piskefløde*

1 spsk. citronsaft

3 tsk. vaniljesukker

5 æbler

100 g mørk chokolade

100 g valnødder eller mandler (kan undlades)

*Mia Sommer bruger Alpro piskbar soja cuisine eller havrefløde af mærket Aito.

Sådan gør du

Pisk flødeskummet sammen med citronsaft og vaniljesukker, indtil flødeskummet er stift. Hav tålmodighed, det kan godt tage længere tid at piske stift end komælksfløde, til gengæld kan det ikke piskes for længe og er mere let og friskt.

Riv æblerne på et rivejern eller brug en foodprocessor med rivejernsfunktion. Det er ikke nødvendigt at skrælle æblerne først, men fjern kernehusene.

Hak eller riv chokoladen. Hak valnødder / mandler fint og bland dem i flødeskummet sammen med de revne æbler og chokoladen. Servér desserten kold og spis den samme dag, da æblerne bliver brune efter nogle timer.

Fra bogen “Vegansk madglæde” af Mia Sommer