Æbleknas

Af: Sophie Vedel Dalgaard / Foto: Line Thit Klein

Denne portion æbleknas kan få ethvert brunchbord til at blegne af misundelse. Den smager himmelsk og en smule syndigt, men grundet kerner og nødder er den samtidig rig på vitaminer, mineraler og sunde fedstoffer.

Kombinationen af det syrligsøde æble, den gyldne honning, de knasende frø og nødder samt de eksotiske krydderier får denne sammensætning til at gå op i en højere enhed. Nyd den lun, direkte på din kolde yoghurt, eller top den på en amerikansk pandekage med en skefuld yoghurt eller is.

I den nye bog, Food in a jar, skrevet af Sophie Vedel Dalgaard, får du hjælp og inspiration til at få frisk og sund mad serveret på smukkeste vis – også når du har jule-travlt i december.

 

Det skal du bruge:

  • 25 g solsikkekerner
  • 25 g græskarkerner
  • 30 g hasselnødder
  • 30 g mandler eller pekannødder
  • 1 stort æble
  • 2 spsk. smør
  • 1-2 spsk. honning
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • Evt. lidt frisk, revet
  • Ingefær

 

Sådan gør du:

Bland kerner og nødder i en skål. Skær æblet i små tern. Varm smør og honning med krydderierne i en lille gryde. Tilsæt dernæst kerner, nødder og æbletern. Rør massen sammen ved jævn varme, til den karamelliserer. Spis den lun, eller brug den som topping på en af dine morgenmads-jars. Den holder sig fint et par dage, men er bedst, når den er helt frisk og knasende.