Æggekage kan laves med succes i utallige variationer med forskellige grøntsager og med eller uden fisk, skaldyr, skinke, pølser, bacon eller andet kød.
Æggemassen består af hele æg og letmælk. En spiseskefuld mælk og en halv teskefuld kartoffelmel per æg. Tag et tærtefad eller en tallerken med kant af en størrelse, der passer til den portion, du vil lave – fra 1 til 6 personer, det vil sige fra 2 til 8 æg – og som mikrobølgeovnens egen tallerkenstørrelse tillader.
Princippet er, at man først mikrobølger de grøntsager, man vil bruge, og derefter tilsætter æggemassen.
Til æggekage med tomat og løg dækker du bunden af et fad med løg, røde eller gule, i tynde skiver, tilsætter et par tynde flager af smør (brug en ostehøvl) og mikrobølger det et par minutter, til løgene er bløde.
Hæld så æggemassen på, læg en ring af tomatskiver rundt i kanten, og mikrobølg til passende konsistens. Følg med ved at kigge til retten undervejs, og rør eventuelt lidt her og der, hvis det ikke stivner nogenlunde jævnt. Når retten er færdig, kan den spises, som den er.
Fra ‘Brug mikrobølgeovnen – nem, sundt og lækkert‘ af overlæge Grete Krag Jacobsen.