En æggekage er faktisk et godt sted at smugle ekstra grønt ind. Prøv f.eks. denne opskrift fra ‘Velsmurt hjerne’.
Til 2 personer
1 forårsløg
1⁄2 aubergine
100 g grønne asparges (8-10 stk.)
1⁄2 tsk røget paprika
2 spsk olivenolie
75 g grønkål
4 store æg
1 dl mælk
2 tsk hakket, frisk (eller tørret) timian
1 tsk stødt gurkemeje
1 tsk salt
friskkværnet peber
1 stor tomat
Tip: Har du ikke en stegepande, der kan gå i ovnen, så rist grøntsagerne for sig på panden og saml æggekagen i et ovnfast fad. Læg ca. 5 minutter til bagetiden.
1. Tænd ovnen på 175° C (varmluft).
2. Skær forårsløget i tynde skiver. Skær aubergine i centimeterstore tern, flæk de grønne asparges, drys med røget paprika og rist det hele i olivenolie i en stor støbejernspande (eller en anden pande, der kan tåle at komme i ovnen) ved middelvarme i 6-7 minutter. Ryst panden et par gange undervejs.
3. Tilsæt grønkål revet i små stykker og steg yderligere 3-4 minutter, til grønkålen er faldet lidt sammen.
4. Pisk æg og mælk med timian, gurkemeje, salt og peber. Hæld æggemassen over grøntsagerne og steg i 2 minutter. Skær tomaten i skiver og fordel dem på æggekagen.
5. Sæt stegepanden i ovnen og bag æggekagen i ca. 15 minutter, til æggemassen er helt fast. Servér æggekagen, som den er eller f.eks. med rosenkålspesto som tilbehør.
Fra bogen “Velsmurt hjerne” af Martin Kreutzer & Simon Weisdorf.