Æggekage med aubergine og grønkål

Af: Martin Kreutzer & Simon Weisdorf

Foto: Andreas Mikkel Hansen

En æggekage er faktisk et godt sted at smugle ekstra grønt ind. Prøv f.eks. denne opskrift fra ‘Velsmurt hjerne’.

Til 2 personer

Det skal du bruge:

1 forårsløg

1⁄2 aubergine

100 g grønne asparges (8-10 stk.)

1⁄2 tsk røget paprika

2 spsk olivenolie

75 g grønkål

4 store æg

1 dl mælk

2 tsk hakket, frisk (eller tørret) timian

1 tsk stødt gurkemeje

1 tsk salt

friskkværnet peber

1 stor tomat

Tip: Har du ikke en stegepande, der kan gå i ovnen, så rist grøntsagerne for sig på panden og saml æggekagen i et ovnfast fad. Læg ca. 5 minutter til bagetiden.

Det skal du bruge:

1. Tænd ovnen på 175° C (varmluft).

2. Skær forårsløget i tynde skiver. Skær aubergine i centimeterstore tern, flæk de grønne asparges, drys med røget paprika og rist det hele i olivenolie i en stor støbejernspande (eller en anden pande, der kan tåle at komme i ovnen) ved middelvarme i 6-7 minutter. Ryst panden et par gange undervejs.

3. Tilsæt grønkål revet i små stykker og steg yderligere 3-4 minutter, til grønkålen er faldet lidt sammen.

4. Pisk æg og mælk med timian, gurkemeje, salt og peber. Hæld æggemassen over grøntsagerne og steg i 2 minutter. Skær tomaten i skiver og fordel dem på æggekagen.

5. Sæt stegepanden i ovnen og bag æggekagen i ca. 15 minutter, til æggemassen er helt fast. Servér æggekagen, som den er eller f.eks. med rosenkålspesto som tilbehør.

Fra bogen “Velsmurt hjerne” af Martin Kreutzer & Simon Weisdorf.