Æggesalat med hellefisk

Denne æggesalat får en dejlig røget smag fra hellefisken og passer rigtig godt til rugbrød eller til en sandwich med groft og fiberrigt toastbrød.

Det skal du bruge:

2 kogte, hele æg (100 g)

30 g hakket løg

50 g røget hellefisk

2 spsk. (30 g) skyr

Salt og peber

Friskhakket dild efter smag

Sådan gør du:

Æg koges, pilles og skæres i små tern, evt. med en æggedeler, der først deler ægget på langs og så på tværs. Løg skæres i små tern. Hellefisk skæres i små stykker. Skyr røres med salt, peber og dild. Man kan eventuelt erstatte lidt skyr med mayonnaise, men det vil øge kalorieindholdet betydeligt og sænke proteinindholdet en lille smule. Det hele blandes til en cremet pålægssalat. Der kan evt. drysses med lidt kapers, hvis du kan lide det.

Giver cirka 200 gram færdig æggesalat.

Gastric Bypass – Inspiration til livet og maden efter operationen er en grundbog, der hjælper fedmeopererede med at ændre livsstil og kostvaner. Bogen indeholder blandt andet en række opskrifter, som er gode for både opererede og deres familier. Bogens forfattere er diætist Stine Junge Albrechtsen og Carsten Olsen (Den Skaldede Kok), som selv er fedmeopereret. Bogen er på 224 sider og udgivet af Muusmann Forlag som både hardback (vejledende udsalgspris 279,95 kroner) og som e-bog (vejledende udsalgspris 160 kroner).