Ærtebøffer

Af: Mia Sommer

Foto: Fra bogen 'Vegansk Velvære'

Ærter er en af de ældste afgrøder, der findes, og de dyrkes blandt andet i Danmark. De friske danske ærter er i sæson fra juni til september, og det er perfekt at dyrke dem her på grund af det kølige sommerklima.

 

De fleste ærter dyrkes dog til frost og konserves, så der er let adgang til dem hele året. Ærter er sunde – de indeholder blandt andet proteiner, kostfibre, vitaminer og mineraler. Disse ærtebøffer er meget nemme at lave, og de indeholder få ingredienser, som man altid kan have hjemme.

9 stk.

Det skal du bruge: 

400 g ærter (optøede fra frost)

200 g kogte kartofler

1 løg, fint hakket

1-1½ tsk. salt

½ tsk. chilipulver

50 g havregryn

100-150 g rasp

Olie til stegning

 

Sådan gør du:

Put ærter, kogte kartofler og løg i en skål. Blend grøntsagerne med en stavblender, til det er en klistret masse (der må gerne være nogle hele ærter tilbage).

Tilsæt salt, chilipulver, havregryn og rasp. Bland det hele grundigt.

Form farsen til 9 bøffer.

Steg dem på en pande i olie ved middel varme, indtil de har en lysebrun stegeskorpe på hver side.