De fleste ærter dyrkes dog til frost og konserves, så der er let adgang til dem hele året. Ærter er sunde – de indeholder blandt andet proteiner, kostfibre, vitaminer og mineraler. Disse ærtebøffer er meget nemme at lave, og de indeholder få ingredienser, som man altid kan have hjemme.
9 stk.
Det skal du bruge:
400 g ærter (optøede fra frost)
200 g kogte kartofler
1 løg, fint hakket
1-1½ tsk. salt
½ tsk. chilipulver
50 g havregryn
100-150 g rasp
Olie til stegning
Sådan gør du:
Put ærter, kogte kartofler og løg i en skål. Blend grøntsagerne med en stavblender, til det er en klistret masse (der må gerne være nogle hele ærter tilbage).
Tilsæt salt, chilipulver, havregryn og rasp. Bland det hele grundigt.
Form farsen til 9 bøffer.
Steg dem på en pande i olie ved middel varme, indtil de har en lysebrun stegeskorpe på hver side.