Andre måder

Hvorfor gøre tingene, som man altid har gjort? Især hvis det ikke virker? Vi har fundet nye måder…

Opskrifter uden mælk

Mælk smager godt, men rigtig mange døjer med forskellige mere eller mindre generende overfølsomheder ved indtaget af mælk, hvilket får flere og flere til at gå på mælkefri diæt.

Hvis man først har besluttet at droppe mælken, så finder man hurtigt ud af, hvor meget af vores kogekunst, der indeholder mælk. Og hvordan får man så lige erstattet denne ingrediens, som mange oplever en større eller mindre grad af overfølsomhed overfor?

Det har Signe Lykke Skonnord også tænkt over, og nu har hun udgivet kogebogen ‘Mad uden mælk’ – en enkel og brugbar samling af opskrifter, hvor mælken er erstattet med ingredienser, du finder i de fleste dagligvarebutikker. Så det er slet ikke så svært at få kreeret sine yndlingsretter – fra blomkålssuppe til ris a la mande – uden mælkeprodukter. Samtidig har Signe Lykke Skonnord tænkt meget i at tilføje ingredienser, der tilføjer retterne god næring, hvorved mange af opskrifterne er blevet sundere alternativer til de gamle klassikere.

Med praktisk spiralryg til køkkenbrugen.

Mad uden mælk, af Signe Lykke Skonnord, forlaget Signelykke, 108 sider, vejl. pris kr. 195,-.

Med masser af protein

Mange – især ældre – kan have problemer med at få protein nok i kosten, bl.a. fordi nogle med alderen spiser mindre. Til gengæld indeholder protein vigtige næringsstoffer – og er med til at holde os mætte og tilpasse. Firmaet Toft Care, der udvikler produkter til folk med specielle ernæringsbehov, laver bl.a. proteintilskuddet ATPRO 200 – og i den forbindelse har de også udgivet en kogebog ‘Lige til’, med 50 lækre opskrifter, som kan laves med et ekstra skud protein. Opskrifterne dækker klassikere lige fra chili con carne til culottesteg og banankage. Og opskrifterne er både angivet til små (2 personer) og til store (10 personer) portioner.

Læs mere på toft-care.dk

Roman med HIV-helt

Normalt læser vi selvbiografier, når det kommer til fortællinger om livstruende og kroniske sygdomme. Men Lars Damkjær har i stedet skrevet romanen Samadhi, som er baseret på virkelige hændelser, og som er en spændende fortælling om 30-årige Adam, der uventet får en HIV-diagnose og derfor drager på en både indre og ydre rejse med masser af dramatik.

Samadhi handler om at leve sine drømme ud og om at handle på sine visioner på trods af og måske også på grund af en livskrise. Om at være styret af passion og forstyrret af frygten for at blive afsløret og udstødt. En spændende og anderledes måde at fortælle om en alvorlig diagnose på. Romanen er udgivet med støtte fra AIDS-Fondet, og ti procent af overskuddet fra salget går til organisationen SMUG (Sexual Minorities Uganda – hvor det er ulovligt at være homoseksuel).

‘Samadhi’ af Lars Damkjær, forlaget Siesta, 234 sider, vejl. pris 199,-.

Lyd-cd med Alexanderteknik

Alexanderteknikken har været kendt af forskellige behandlere i Danmark i mange år. De har brugt metoden til – groft sagt – at genlære kroppen de rette bevægelser og holdninger for at være i balance. Rigtig mange har haft glæde af teknikken mod forskellige skavanker, og nu er der for første gang kommet en lyd-cd med styrketræning for hypermobile på basis af Alexanderteknikken.

Det er den 82-årige Ketty Dalgaard, der står bag både indtaling og udgivelsen af cd’en, og hun lover, at resultaterne kan mærkes allerede efter få gange, hvis man sætter sig ind i teknikken. Med cd’en følger et instruktionshæfte med gennemgang af kroppens punkter og principperne for Alexanderteknik.

Cd’en kan fås ved Bevægelsesforlaget, tlf. 49 22 64 65