Antiinflammatorisk powerkage – Kan også bruges som energibarer

Af: Pia Norup & Tine Jørgensen

Foto: John Bendtsen, w+b photography

Prøv denne lækre immunstyrkende powerkage. Kagen kan også skæres i stykker som en slags energibarer.

15-20 portioner

Det skal du bruge

1 græskar (hokkaido eller butternut)

1 mellemstor sød kartoffel

7 cm frisk ingefær

2½ dl havregryn

2 æg

2 spsk tahin

1 dl mandler

10 dadler

1½ dl græskarkerner

1½ dl solsikkekerner

½ banan

½ æble

1 spsk gurkemeje

1 tsk kanel

1 vaniljestang

2 tsk kardemomme

50 g cacaonibs

100 g kokosmel

Evt. tilvalg

2 scoop proteinpulver af god kvalitet, evt. med vaniljesmag

Bær og kerner som pynt. Her er brugt havtorn og græskarkerner.

Sådan gør du

Skræl græskarret og skær det i tern. Kog dem i en gryde med vand i 3-4 minutter.

Skræl den søde kartoffel, skær den i skiver og læg også dem i gryden. Når det hele er gennemkogt, hælder du vandet fra.

Riv ingefæren. Blend alle ingredienserne i en foodprocessor. Hvis du ikke har sådan én, så brug en stavblender til de våde ingredienser (græskar, kartofler, æg, banan, æble, tahin og dadler) og bland de tørre ingredienser deri. Hvis du bruger stavblender, så hak mandler og kerner med en kniv, inden de blendes.

Kom dejen i en bradepande eller form på ca. 50 x 30 cm.

Dejens tykkelse skal være ca. 2-3 cm. Bag kagen i 45 minutter ved 200oC.

Hvis dejen bages i en større form og dermed i et tyndere lag, kan du bruge stykkerne som en slags energibarer. I så fald kan du reducere bagetiden til ca. 35 minutter.

Fra bogen “Styrk dit immunforsvar” af Pia Norup & Tine Jørgensen.