15-20 portioner
1 græskar (hokkaido eller butternut)
1 mellemstor sød kartoffel
7 cm frisk ingefær
2½ dl havregryn
2 æg
2 spsk tahin
1 dl mandler
10 dadler
1½ dl græskarkerner
1½ dl solsikkekerner
½ banan
½ æble
1 spsk gurkemeje
1 tsk kanel
1 vaniljestang
2 tsk kardemomme
50 g cacaonibs
100 g kokosmel
Evt. tilvalg
2 scoop proteinpulver af god kvalitet, evt. med vaniljesmag
Bær og kerner som pynt. Her er brugt havtorn og græskarkerner.
Skræl græskarret og skær det i tern. Kog dem i en gryde med vand i 3-4 minutter.
Skræl den søde kartoffel, skær den i skiver og læg også dem i gryden. Når det hele er gennemkogt, hælder du vandet fra.
Riv ingefæren. Blend alle ingredienserne i en foodprocessor. Hvis du ikke har sådan én, så brug en stavblender til de våde ingredienser (græskar, kartofler, æg, banan, æble, tahin og dadler) og bland de tørre ingredienser deri. Hvis du bruger stavblender, så hak mandler og kerner med en kniv, inden de blendes.
Kom dejen i en bradepande eller form på ca. 50 x 30 cm.
Dejens tykkelse skal være ca. 2-3 cm. Bag kagen i 45 minutter ved 200oC.
Hvis dejen bages i en større form og dermed i et tyndere lag, kan du bruge stykkerne som en slags energibarer. I så fald kan du reducere bagetiden til ca. 35 minutter.
Fra bogen “Styrk dit immunforsvar” af Pia Norup & Tine Jørgensen.