Asiatisk stir fry med tigerrejer og shiratakinudler

Af: Pia Norup

Foto: John Bendtsen/wichmann+bendtsen og Henrik Stenberg

4 personer

Det skal du bruge

600 g tigerrejer (frosne)

1 fennikel

300 g friske shiitakesvampe (eller danske champignon)

500 g broccoli

6-8 cm frisk ingefær

4 fed hvidløg

2⁄3 frisk rød chili

5-6 spsk sesamolie

4 tsk sesamfrø

4-6 spsk tamari

400 g shiratakinudler

(eller 200 g rode eller sorte ris eller 200 g quinoa)

Sådan gør du

Tø rejerne op i god tid, så alle frostkrystaller er væk, når du går i gang med retten. Skyl dem i en sigte og lad dem dryppe godt af.

Skær fennikel i meget tynde skiver og svampene i halve og kvarte, afhængigt af størrelse. Del broccolien i små mundrette buketter og skræl og riv ingefæren. Pil skallerne af hvidløget og skær det i tynde skiver. Snit også chilien fint.

Varm sesamolien op i en dyb pande. Svits hvidløg, chili og ingefær. Læg også rejerne på panden og steg dem  ved høj varme i få minutter på hver side. Hæld rejeblandingen over på en tallerken.

Stil panden tilbage på komfuret og kom broccoli, fennikel og svampe på. Rør godt rundt. Skru lidt ned for varmen og vend grøntsagerne i et par minutter, til de er stegte, men stadig sprøde. Til sidst tilsættes rejerne igen. Drys det hele med sesamfrø og ca. 1 spsk tamari. Sæt det hele på lavt blus eller slukket blus, blot det holder sig lidt varmt.

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Server retten portionsanrettet. Læg nudlerne i bunden af dybe skåle og hæld reje-grøntsagsblandningen over sammen med lidt tamari.

Fra bogen “Aldrig mere træt” af Pia Norup.