Asparges er også rige på blandt andet C vitaminer, folinsyre og andre B vitaminer. De indeholder ikke noget fedt, næsten ingen kalorier men fremmer derimod kroppens dannelse af glutathion, et stof der er afgørende for en effektiv leverafgiftning.
Du kan læse meget mere om asparges på www.madforlivet.com.
4 personer
Smørret smuldres i dejen, salt og Skyr tilsættes og dejen samles med lidt vand og trykkes ud i en smurt tærteform. Forbages i 10 min ved 180 grader. Ønsker du en grovere dej, kan du udskifte halvdelen af melet med grovvalsede havregryn.
Rengør og snit alle grønsagerne fint og svits dem kortvarigt i ekstra jomfruolivenolie sammen med chili. Pisk æg og surmælk sammen med krydderurter og hvidløg og halvdelen af den revne parmesanost. Lad grønsagerne køle af, bland dem i og hæld massen op i den forbagte tærtebund. Fordel den revne ost over tærten og bag den ved 180 grader i 35 minutter i almindelig ovn til den er gylden og gennembagt.
Kilde: www.madforlivet.com