Avocadocheesecake med hindbær og ristet kokos

Af: Sebastian Mathson Randrup

Foto: Jesper Glyrskov

I en avocadocheesecake udnyttes den bløde og runde konsistens fra avocadoen til at gøre indholdet lidt sundere – men det er stadig en rigtig dessertkage.

Til 8 personer

Det skal du bruge:

Bund

  • 125 g smeltet smør
  • 250 g digestive-kiks

Ostecreme

  • 350 ml fløde
  • 3 avocadoer
  • 350 g flødeost
  • 170 g sukker
  • saft og skal af 1 lime

Pynt

  • 3 jordbær
  • 7-8 hindbær
  • 1 spsk. tørret kokos
  • rød skovsyre
  • mynteblade

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Smelt smør i en gryde.
  3. Blend kiks groft, og bland dem og smeltet smør i en skål.
  4. Fordel kiksemassen ensartet i en springform, og bag den i 10 minutter.
  5. Kom bunden i fryseren, så den er helt afkølet, når ostecremen skal på.
  6. Pisk fløde let, til den danner små toppe.
  7. Kom avocado, flødeost, sukker, limesaft og skal i en foodprocessor, og blend til massen er ensartet.
  8. Hald flødeskum i foodprocessoren, og pulsblend i et par sekunder, til massen igen er ensartet.
  9. Tag bunden ud af fryseren, og hæld ostecremen ned i springformen.
  10. Bank springformen forsigtigt ned i bordpladen et par gange, så ostecremen får en flot glat overflade.
  11. Kom film hen over springformen, så ostecremen ikke skifter farve, mens den sætter sig.
  12. Kom kagen i køleskabet natten over eller i minimum seks timer.
  13. Når kagen har sat sig, kan den pyntes.
  14. Skær jordbær i skiver, halvér hindbærrene, og rist den tørrede kokos pa en tør pande.
  15. Pynt din avocadocheesecake med jordbær, hindbær, ristet kokos, rød skovsyre og mynteblade.

Fra ‘Vegetarisk hverdag – 100 grønne favoritter’ af Sebastian Mathson Randrup.

Opskrifter

15. august 2019

Grøntsagsfritters med røget laks og råkost

Opskrift på let frokost, der både mætter og giver god næring....

vis mere

Lyt til podcast

8. august 2019

Rustik tomatsuppe med bønner samt grøntsagsfritters

En tomatsuppe med ekstra bid og smag – så den både nærer og mætter....

vis mere

Lyt til podcast

18. juli 2019

Krabbeomelet med strandmælde og fermenteret tomat

Du skal selv ud og finde indholdet, før du kan sætte tænderne i den...

vis mere

Lyt til podcast

11. juli 2019

Urtebuket med reduktion af krabbebisque i salatblade

Krabbebisque er både smagfuld og lækkert – og så kan du sagtens lave...

vis mere

Lyt til podcast

4. juli 2019

Østers med roseneddike, salturt og strandasters

Det kan sagtens ligne gourmetmad, når man samler mad i naturen. Især hvis...

vis mere

Lyt til podcast