I en avocadocheesecake udnyttes den bløde og runde konsistens fra avocadoen til at gøre indholdet lidt sundere – men det er stadig en rigtig dessertkage.
Til 8 personer
Det skal du bruge:
Bund
- 125 g smeltet smør
- 250 g digestive-kiks
Ostecreme
- 350 ml fløde
- 3 avocadoer
- 350 g flødeost
- 170 g sukker
- saft og skal af 1 lime
Pynt
- 3 jordbær
- 7-8 hindbær
- 1 spsk. tørret kokos
- rød skovsyre
- mynteblade
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Smelt smør i en gryde.
- Blend kiks groft, og bland dem og smeltet smør i en skål.
- Fordel kiksemassen ensartet i en springform, og bag den i 10 minutter.
- Kom bunden i fryseren, så den er helt afkølet, når ostecremen skal på.
- Pisk fløde let, til den danner små toppe.
- Kom avocado, flødeost, sukker, limesaft og skal i en foodprocessor, og blend til massen er ensartet.
- Hald flødeskum i foodprocessoren, og pulsblend i et par sekunder, til massen igen er ensartet.
- Tag bunden ud af fryseren, og hæld ostecremen ned i springformen.
- Bank springformen forsigtigt ned i bordpladen et par gange, så ostecremen får en flot glat overflade.
- Kom film hen over springformen, så ostecremen ikke skifter farve, mens den sætter sig.
- Kom kagen i køleskabet natten over eller i minimum seks timer.
- Når kagen har sat sig, kan den pyntes.
- Skær jordbær i skiver, halvér hindbærrene, og rist den tørrede kokos pa en tør pande.
- Pynt din avocadocheesecake med jordbær, hindbær, ristet kokos, rød skovsyre og mynteblade.
Fra ‘Vegetarisk hverdag – 100 grønne favoritter’ af Sebastian Mathson Randrup.