Avocadocheesecake med hindbær og ristet kokos

Af: Sebastian Mathson Randrup

Foto: Jesper Glyrskov

I en avocadocheesecake udnyttes den bløde og runde konsistens fra avocadoen til at gøre indholdet lidt sundere – men det er stadig en rigtig dessertkage.

Til 8 personer

Det skal du bruge:

Bund

  • 125 g smeltet smør
  • 250 g digestive-kiks

Ostecreme

  • 350 ml fløde
  • 3 avocadoer
  • 350 g flødeost
  • 170 g sukker
  • saft og skal af 1 lime

Pynt

  • 3 jordbær
  • 7-8 hindbær
  • 1 spsk. tørret kokos
  • rød skovsyre
  • mynteblade

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Smelt smør i en gryde.
  3. Blend kiks groft, og bland dem og smeltet smør i en skål.
  4. Fordel kiksemassen ensartet i en springform, og bag den i 10 minutter.
  5. Kom bunden i fryseren, så den er helt afkølet, når ostecremen skal på.
  6. Pisk fløde let, til den danner små toppe.
  7. Kom avocado, flødeost, sukker, limesaft og skal i en foodprocessor, og blend til massen er ensartet.
  8. Hald flødeskum i foodprocessoren, og pulsblend i et par sekunder, til massen igen er ensartet.
  9. Tag bunden ud af fryseren, og hæld ostecremen ned i springformen.
  10. Bank springformen forsigtigt ned i bordpladen et par gange, så ostecremen får en flot glat overflade.
  11. Kom film hen over springformen, så ostecremen ikke skifter farve, mens den sætter sig.
  12. Kom kagen i køleskabet natten over eller i minimum seks timer.
  13. Når kagen har sat sig, kan den pyntes.
  14. Skær jordbær i skiver, halvér hindbærrene, og rist den tørrede kokos pa en tør pande.
  15. Pynt din avocadocheesecake med jordbær, hindbær, ristet kokos, rød skovsyre og mynteblade.

Fra ‘Vegetarisk hverdag – 100 grønne favoritter’ af Sebastian Mathson Randrup.