Bacon med gul eller grøn røræg

Af: Helse-redaktionen

Foto: Stine Christiansen

Hvis ikke du allerede har en slagter i nærheden, der sælger kød fra glade dyr, så vælg både bacon og æg med omtanke i supermarkedet til denne gang røræg.

Til 4-6 personer

Det skal du bruge:

Gule røræg

  • 8 æg
  • 2 dl fløde (evt . laktosefri)
  • Salt
  • Peber
  • 30 g smør (evt . laktosefrit)

Grønne røræg

  • 8 æg
  • 2 dl fløde (evt . laktosefri)
  • Salt
  • Peber
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 30 g smør (evt . laktosefrit)

Bacon 

  • 200 g bacon

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 170 °C.

Skær baconen i tynde skiver, og steg dem i ovnen, så du slipper for sprøjt og stænk på køkkenfliser og tøj, mens du har travlt med de andre retter.

Læg baconskiverne på en rist, og sæt en bageplade med bagepapir under, så det er lettere at gøre rent bagefter.

Giv baconskiverne ca . 15 minutter i ovnen – lidt afhængigt af skivernes tykkelse. Tag dem ud, når de er sprøde, men ikke brændt, eller sluk ovnen, og lad dem stå, så de holder sig lune, til de skal serveres.

Hvis du bruger bacon, der er forskåret i tynde skiver, skal du beregne kortere tid til stegning.

Blend ingredienserne til de gule eller grønne røræg, og varm en pande op. Kom smør på panden, lad det bruse op, og hæld derefter æggemassen ud i panden.

Skub forsigtigt æggemassen sammen, til den har en passende konsistens. Cremet, men ikke flydende.

Fra bogen ‘Brunch til fester og hygge’ af Agnete og Poul Wulff.