Bagte æg med asparges, urter og parmesan

Af: Anne Hjernøe

Foto: Methmann Photography

Bagte æg kan såmænd spises døgnet rundt, men det er da en lækker måde at starte dagen.

 

Til 2 personer

 

Det skal du bruge:

  • Ekstra jomfruolivenolie
  • 4 spsk friskhakkede krydderurter,
  • f.eks. basilikum, purløg,
  • dild, persille, citronmelisse,
  • citrontimian
  • 3 grønne asparges
  • 4 spsk friskrevet parmesan
  • 2 æg
  • flagesalt og friskkværnet sort
  • peber

 

Tilbehør:

  • groft brød
  • grønt

 

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør to små ildfaste forme med olie. Hak krydderurterne fint. Knæk den nederste, træede del af aspargesene og kassér den. Snit aspargesene meget fint. Riv parmesanen.

For hvert æg: Del ægget i hvide og blomme. Kom hviden i formen og bland forsigtigt krydderurter, asparges, parmesan, salt og peber ned i formen. Kom forsigtigt æggeblommen i.

Stil formene i den varme ovn i ca. 15 minutter, til æggene har sat sig. Server æggene med det samme, gerne med groft brød og lidt grønt.

 

Fra bogen ‘Hverdag – 200 opskrifter til morgen, middag og aften – og det ind imellem’, af Anne Hjernøe.