Bagte auberginer med kamut og granatæble

Hvis du ikke kan skaffe kamuthvede, så brug perlespelt i stedet – det giver næsten samme konsistens og smag. Kamut er en gammel hvedeart, som har været dyrket i mange tusinde år i mellemøstlige lande. Kamut findes både som mel og som kerner.

Det skal du bruge:

2 auberginer, gerne 1 hvid og 1 lilla

2 spsk olivenolie

salt

2 spsk græskarkerner

2 dl kamuthvede

1 granatæble

olivenolie

salt og peber

mynte

Sådan gør du:

Skær auberginerne ud i tynde skiver på langs. Læg dem på en bageplade, og vend dem med olie og salt. Bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter. Efter 10 minutter tilsættes græskarkerner til auberginerne og bages med i 10 minutter, så de bliver sprøde. Skyl kamuthveden, og kog den i rigeligt, letsaltet vand i cirka 20 minutter. Lad hveden dryppe af og afkøle i en sigte. Frigør de små kerner i granatæblet – det gøres nemmest ved at skære æblet midt over og banke hårdt på skallen med en grydeske – pas på, det sviner. Bland de bagte auberginer med kamuthveden, og drys granatæblekernerne henover. Det hele smages til med olivenolie, salt, peber og evt. en smule finthakket mynte.

SALATER fra The Food Club indeholder mere end 80 opskrifter på knasende sprøde og sunde salater, der er nemme at tilberede og lige til at stille på middagsbordet året rundt. Salaterne er opdelt efter råvarernes farve, der samtidig fortæller noget om, hvilke vitaminer, mineraler og andre sunde sager, der gemmer sig i de livgivende frugter og grøntsager.

Bogen er skrevet af Ditte Ingemann fra The Food Club, udgivet af Lindhardt og Ringhof og koster 299,95 kroner i vejledende udsalg.