Bagte kartofler med fyld

Lækre bagekartofler med bl.a. paprika-, skinke- og ketchupfyld.

Det skal du bruge:

Personer: 4

4 bagekartofler

2 dl yoghurt naturel

1 spsk. paprika

1 pakke landskinke i skiver

1 spsk. ketchup

Skal fra 1 økologisk citron

1 tsk. salt

3-4 drej på peberkværnen

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader. Bagekartoflerne vaskes og lægges i et ildfast fad. Bag kartoflerne i den 200 grader varme ovn i en time. Tag bagekartoflerne ud af ovnen og lad dem afkøle lidt. Skær toppen af kartoflerne, skrab kartoffelmassen ud af toppen og bunden med en ske og kom det i en mellemstor skål. Skær skinken i strimler med en kniv. Tag yoghurt, paprika, ketchup samt revet skal fra en citron og bland det med kartoffelmassen. Smag til med salt og peber. Tilsæt halvdelen af skinkestrimlerne og vend det i skålen med fyldet. Fyld nu kartoffelbundene og kartoffeltoppene med kartoffelfyldet. Fordel resten af skinkestrimlerne på toppen af kartoffelbundene. Læg kartoffeltoppene på til sidst, så kartoflen nu er samlet igen. Sæt kartoflerne tilbage i det smurte ildfaste fad i ovnen i 10-12 minutter. Serveres straks herefter.

 

Find flere opskrifter til børn og barnlige sjæle på rema1000.dk eller voresmad.dk