Bagte timiangulerødder

Af: Mette Løvbom

Foto: Columbus Leth og Jonas Normann

Få flere grøntsager i din kost – prøv for eksempel disse skønne bagte timiangulerødder fra SalatTøsen.

4 personer

Det skal du bruge:

  • 12 gulerødder, gerne i flere farver
  • 1 dl koldpresset olivenolie
  • 10 timiankviste
  • 150 g hasselnøddekerner
  • lidt parmesan
  • havsalt og friskkværnet peber

Porre- & grønkåls-pesto

  • 1 stængel grønkål
  • 1⁄2 porretop
  • 2 1⁄2 dl koldpresset olivenolie
  • 50 g mandler
  • 50 g parmesan
  • 6-8 spsk æblecidereddike
  • havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Porre- & grønkåls-pesto

Rib grønkålen. Læg grønkål og porretop i en foodprocessor eller minihakker og kør begge dele, til det er helt finthakket. Kom olivenolien ved og lad det køre i 4-5 minutter, til massen er knaldgrøn og lind. Kom mandler, parmesan og 6 spsk æblecidereddike ved og kør, til pestoen er lind. Smag den til med havsalt, peber og æblecidereddike. Pestoen skal være stærk i smagen.

Timiangulerødder

Skræl gulerødderne og del dem i to på langs. Pensl dem med olivenolie og krydr godt med havsalt og friskkværnet peber. Læg gulerødderne på en bageplade med bagepapir og vend timiankvistene sammen med gulerødderne. Bag gulerødderne i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter.

Rist hasselnødderne på en varm og tør pande, til de får farve, og de brune hinder begynder at smuldre. Lad nødderne køle helt ned. Rul hinderne helt af nødderne i et viskestykke og hak nødderne groft.

Anret gulerødderne med lidt pesto over og drys med hasselnødderne til sidst. Riv lidt parmesanost over salaten. Jeg serverer salaten lun.