En perfekt kage til en kop kaffe eller varm kakao.
10 PERSONER
DET SKAL DU BRUGE KAGEDEJ:
• 150 g sukker
• 150 g blødt smør
• 2 overmodne bananer
• 2 æg
• 2 tsk bagepulver
• 150 g hvedemel
• 100 g grofthakket mørk chokolade
CHEESECAKECREME:
• 100 g mørk chokolade
• 200 g flødeost naturel
• 70 g sukker
• 1 æg
SÅDAN GØR DU
Tænd ovnen på 160 °C varmluft, og kom bagepapir i en 30 x 11 cm rugbrødsform.
Pisk sukker og smør sammen. Kom bananerne i blandingen i mindre stykker, og pisk videre, indtil det bliver en grød. Pisk så de 2 æg i.
Skift piskeriset ud med en dejskraber, og vend bagepulver, mel og chokolade i.
Når kagedejen er færdig, skal cheesecakecremen laves.
Kom den mørke chokolade i en skål, sæt den i mikroovnen 10 sekunder ad gangen. Rør i chokoladen. Dette gentages, indtil chokoladen er helt smeltet. Pisk flødeost, sukker og æg sammen, og pisk til sidst den smeltede chokolade i.
Kom en tredjedel af kagedejen i formen og herefter det halve af cheesecakecremen. Så en tredjedel dej mere og det sidste af cheesecakecremen og til sidst den sidste kagedej ovenpå.
Bag banankagen i ovnen i cirka 1 time, eller indtil en tandstik kan stikkes i, uden at der hænger dej ved. Lad kagen køle, og så er den klar til at blive spist.
TIP: Kagen kan sagtens laves uden cheesecakecremen. Der skal så bare tilføjes 50 g ekstra mørk chokolade i dejen.
Velbekomme!
Prøv også disse opskrifter fra samme bog:
Friske forårsruller med sataysauce
Kylling i champignonsauce og ovnbagte kartofler
Fakta om bogen:
Titel: Hyggemad. Mad til de gode stunder
Forfatter: Julia Ring Olsen
Omfang: 182 sider
Udgivelse: Februar 2023
Vejl. pris: 249,95 kr.
Forlag: Muusmann.