Banankage med chokoladecreme

Af: Helse-redaktionen

Foto: Fra den nye bog, Hyggemad - af Julia Ring Olsen, Mussmannn Forlag.

Kombinationen af hygge og mad begrænser sig ikke bare til den klassiske middag med familie og venner omkring et veldækket bord med tændte stearinlys. Mad kan også skabe hygge i din travle hverdag

En perfekt kage til en kop kaffe eller varm kakao.

10 PERSONER

DET SKAL DU BRUGE KAGEDEJ:
• 150 g sukker
• 150 g blødt smør
• 2 overmodne bananer
• 2 æg
• 2 tsk bagepulver
• 150 g hvedemel
• 100 g grofthakket mørk chokolade

CHEESECAKECREME:
• 100 g mørk chokolade
• 200 g flødeost naturel
• 70 g sukker
• 1 æg

SÅDAN GØR DU
Tænd ovnen på 160 °C varmluft, og kom bagepapir i en 30 x 11 cm rugbrødsform.

Pisk sukker og smør sammen. Kom bananerne i blandingen i mindre stykker, og pisk videre, indtil det bliver en grød. Pisk så de 2 æg i.

Skift piskeriset ud med en dejskraber, og vend bagepulver, mel og chokolade i.

Når kagedejen er færdig, skal cheesecakecremen laves.

Kom den mørke chokolade i en skål, sæt den i mikroovnen 10 sekunder ad gangen. Rør i chokoladen. Dette gentages, indtil chokoladen er helt smeltet. Pisk flødeost, sukker og æg sammen, og pisk til sidst den smeltede chokolade i.

Kom en tredjedel af kagedejen i formen og herefter det halve af cheesecakecremen. Så en tredjedel dej mere og det sidste af cheesecakecremen og til sidst den sidste kagedej ovenpå.

Bag banankagen i ovnen i cirka 1 time, eller indtil en tandstik kan stikkes i, uden at der hænger dej ved. Lad kagen køle, og så er den klar til at blive spist.

TIP: Kagen kan sagtens laves uden cheesecakecremen. Der skal så bare tilføjes 50 g ekstra mørk chokolade i dejen.

Velbekomme!

Prøv også disse opskrifter fra samme bog:

Friske forårsruller med sataysauce

Kylling i champignonsauce og ovnbagte kartofler

Fakta om bogen:

Titel: Hyggemad. Mad til de gode stunder
Forfatter: Julia Ring Olsen
Omfang: 182 sider
Udgivelse: Februar 2023
Vejl. pris: 249,95 kr.
Forlag: Muusmann.