Dessert og lækkerier skal der til en gang i mellem – men selv her kan du snige lidt sundere ingredienser ind. Prøv f.eks. bananpandekager:
Til 4 personer
Det skal du bruge:
- 4 æg
- 3 bananer, modne
- 200 g havregryn
- 2 dl minimælk
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- Evt. lidt kanel, vaniljepulver eller kardemomme, eller revet skal af appelsin eller citron
- Smør eller olie til bagning
Sådan gør du:
- Rør havregryn, bagepulver, salt, mælk og æg til en jævn masse.
- Lad massen trække i minimum 15 min.
- Mos bananerne helt med en gaffel (eller brug en stavblender, så der ikke bliver nogen klumper), og rør mosen i dejen, lige inden bananpandekagerne bages.
- Smag evt. dejen til.
- Bag bananpandekagerne på en pande. Brug ca. 2 spsk. dej til hver pandekage, de skal være små og tykke, ca. 3 stk. på panden ad gangen.
- Bag bananpandekagerne 2-3 min. på hver side ved middel varme.
Serveringsforslag:
Spis bananpandekagerne til morgenmad med frisk frugt eller som mellemmåltid evt. med lidt marmelade.
TIP:
Velegnede til at have med i madpakken.
Lav evt. en lidt større portion og frys ned til de dage, hvor du har travlt.
Har du overmodne bananer, kan de fryses ned og bruges efter optøning.
Fra ‘Kogebogen 4’ udgivet af Livsstilshøjskolen Ubberup.