Emma Martiny: Hvis du gerne vil skære lidt på dit kødindtag i hverdagen, men ikke ved, hvor du skal starte (eller hvis du har en bofælle, der ikke er helt med på idéen), er dette en vinderopskrift. De sprøde blomkålsbidder i BBQ-blomkål minder så meget om hotwings, at man nemt kunne snyde mig, og på sultne dage kan jeg snildt tømme en hel bradeplade – allerhelst dyppet i en skål grøn gudindedressing .
BBQ-sauce
Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir. Bland kikærtemel og salt i en skål. Tilsæt vand lidt efter lidt, imens du pisker kraftigt med et piskeris. Stop, når du har en sej og jævn konsistens uden klumper. Konsistensen skal være netop flydende, men ikke for tynd, i så fald vil den løbe af blomkålsbuketterne.
Rengør blomkålen, og skær buketterne af i mundrette størrelser. Kom buketterne ned i skålen, og vend dem i dejen, så de bliver helt dækkede. Dette gøres nemmest, hvis du bruger dine hænder.
Fordel derefter de dækkede blomkålsbuketter på bagepladen, så de ikke rører ved hinanden. Sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter, indtil overfladen er helt sprød og gylden. Imens kan du lave BBQ-saucen.
Bland alle ingredienser til BBQ-saucen i en skål. Smag den til, så den bliver tilpas sød, sur, salt og stærk. Dyp de sprøde blomkålsbidder i BBQ-saucen, og placér dem tilbage på bagepladen. Sæt igen bidderne i ovnen, og bag dem i yderligere 15 minutter, indtil overfladen karamelliserer. Servér straks.
SERVÉR … med grøn gudindedressing og coleslaw i en festlig BBQ-skål, hvis du vil have vaskeægte sydstatsvibes.
Denne pivsunde dressing er fyldt med næring og sunde fedtstoffer. Den smager lidt som en moderne udgave af en klassisk ranchdressing, men indeholder ingen mælkeprodukter.
Hæld kogende vand over cashewnødderne i en skål, så det dækker, og lad skålen stå i 30 minutter. Si vandet fra cashewnødderne, og kom dem i en højhastighedsblender sammen med hvidløg, citronsaft, persille, dild, salt og peber. Blend, og tilsæt gradvist vand, til du får en helt glat, cremet og flydende konsistens. Smag dressingen til, og opbevar den på køl.
Fra Bogen ‘Grøntsagsglæde’ af Emma Martiny.