Melon-blendersorbet laves af en sukkerlage, der skal være kold. Blenderis af bær kan laves meget hurtigt.
MELON -BLENDERSORBET
1 dl vand
100 g sukker
200 g frosne melonkugler
½ citron
BÆR-BLENDERIS
400 g frosne bær: hindbær, jordbær eller brombær
2 dl flormelis
2½ dl piskefløde
Frisk mynte til pynt
Kog vand og sukker sammen, til det er opløst, og afkøl sukkerlagen i køleskabet eller i fryseren i 1 time. Pres saft af citron. Kom saften og de frosne melonkugler i blenderen. Blend hurtigt til en ensartet konsistens sammen med den iskolde sukkerlage. Kom frosne bær og flormelis i en blender. Blend hurtigt til en ensartet konsistens (det larmer!). Hæld fløden i, og stop, når isen er cremet efter cirka 2 minutter. Anret straks, og servér den med friske, skyllede mynteblade.
Børnenes KøkkenOpskrifterne kommer denne gang fra en klassiker, der allerede er solgt i næsten 30.000 eksemplarer. Bogen indeholder 300 lette opskrifter, viden om forskellige madvarer, køkkenredskaber og teknikker. Bogen er skrevet af Katrine Klinken, der er uddannet kok og ernærings- og husholdningsøkonom, madskribent og forfatter til en lang række kogebøger. Børnenes Køkken er udkommet på Politikens Forlag og koster 250 kroner i vejledende udsalg. |