Blomkålsroulade med tunsalat

Af: Michelle Kristensen

Foto: Wickmann+Bendtsen

4 PORTIONER/8 STK.

Det skal du bruge:

Bund:

  • 350 g blomkål
  • 4 æg
  • 1  spsk. FiberHUSK (eller 2 spsk. loppefrøskaller)
  • 2  spsk. havregryn
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt

Fyld:

  • 1 lille rødløg
  • 2 spsk. kapers
  • 1 lille håndfuld frisk dild
  • 1 rød peberfrugt
  • 210 g tun i vand (drænet vægt)
  • 4 spsk. cremefraiche 38%
  • 1⁄2 tsk . salt
  • Peber
  • 2 håndfulde frisk spinat

Tilbehør pr. portion:

  • Gnavegrønt
  • 2 spsk. hummus med top eller
  • 100 g oliven

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Skær blomkålen ud i små buketter, kom dem i en foodprocessor, og kør dem til mindre stykker.

Kom resten af ingredienserne til bunden i foodprocessoren, og kør det hele sammen til en ensartet dej.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel dejen på bagepapiret. Bag bunden i 25-30 minutter, og lad den køle af.

Hak løg, kapers og dild fint, og skær peberfrugten ud i små tern. Rør det sammen med tun, cremefraiche, salt og peber.

Smør tunsalat på bunden, og fordel spinatbladene henover. Rul herefter bunden sammen til en roulade. Lad den stå på køl i mindst 30 minutter, og skær den så forsigtigt ud i 8 stykker.

Rouladen kan holde sig i 2-3 dage på køl.
Spis 2 stykker roulade sammen med gnavegrønt og hummus eller oliven pr. portion.

Fra bogen ‘Sund hverdag – tab dig uden kur eller hold vægten’ af Michelle Kristensen.