Blomkålssuppe med persilleolie og ristede mandler

Af: Sebastian Randrup

Foto: Forlaget Aronsen

 

1 person

Du skal bruge:

  • Blomkål (ca. 200 g)
  • 1 hønsebouillonterning
  • 1 håndfuld persille
  • 1 dl rapsolie
  • 30 g mandler
  • 1 dl fløde
  • Saft og revet skal af en usprøjtet citron
  • Salt og friskkværnet peber

Du skal også bruge en blender

 

Sådan gør du:

 

  1. Skær blomkålen i mindre stykker, og kom dem i en gryde. Hæld vand på, så blomkålen er dækket, og kom også hønsebouillonterningen i.
  2. Kog blomkålen mør i ca. 15 minutter.
  3. Skyl persillen grundigt, og ryst den godt af for vand.
  4. Blend persillen med olien i 6-8 minutters tid. Si derefter blandingen, og stil persilleolien til side.
  5. Rist mandlerne på en tør pande ved middel varme i 5-6 minutter, indtil de er gyldne.
  6. Blend den møre blomkål med 2ó dl af kogevandet, fløde og citronsaft og -skal. Kør i 3-4 minutter.
  7. Smag suppen til med salt og peber og eventuelt lidt mere citronsaft, hvis du synes.
  8. Hak mandlerne groft, og servér suppen med 2 spsk. persilleolie og de hakkede mandler.

En rest mandler kan bruges som lækkert drys på en salat.
Gem en rest af olien på køl til dressinger og marinader.