1 person
Du skal bruge:
- Blomkål (ca. 200 g)
- 1 hønsebouillonterning
- 1 håndfuld persille
- 1 dl rapsolie
- 30 g mandler
- 1 dl fløde
- Saft og revet skal af en usprøjtet citron
- Salt og friskkværnet peber
Du skal også bruge en blender
Sådan gør du:
- Skær blomkålen i mindre stykker, og kom dem i en gryde. Hæld vand på, så blomkålen er dækket, og kom også hønsebouillonterningen i.
- Kog blomkålen mør i ca. 15 minutter.
- Skyl persillen grundigt, og ryst den godt af for vand.
- Blend persillen med olien i 6-8 minutters tid. Si derefter blandingen, og stil persilleolien til side.
- Rist mandlerne på en tør pande ved middel varme i 5-6 minutter, indtil de er gyldne.
- Blend den møre blomkål med 2ó dl af kogevandet, fløde og citronsaft og -skal. Kør i 3-4 minutter.
- Smag suppen til med salt og peber og eventuelt lidt mere citronsaft, hvis du synes.
- Hak mandlerne groft, og servér suppen med 2 spsk. persilleolie og de hakkede mandler.
En rest mandler kan bruges som lækkert drys på en salat.
Gem en rest af olien på køl til dressinger og marinader.