Blomkålsvafler med salat og tun

Af: Ubberup Højskole

Foto: Momo Friis

Blomkålsvafler er en let og lækker måde at få flere grøntsager ind i sin kost.

6 stk.

Det skal du bruge:

  • 500 g blomkål, fintrevet
  • 100 g parmesanost (32+)
  • 1 tsk. oregano, tørret
  • 2 æg
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. peber, sort
  • 2 tsk. olivenolie
  • 2 spsk. HUSK (loppefrøskaller)
  • 2 ds.  tun
  • Citronsaft

Til fyld:

  • Fintsnittede grøntsager, se i grøntsagsskuffen, f.eks. kål, spirer, agurk, tomater, revet gulerod, champignon, babyspinat, osv.

Sådan gør du:

  • Riv blomkålen til blomkålsris på det fine rivejern i foodprocessoren. Hæld dem i en skål.
  • Hæld kogende vand over blomkålsrisene, og lad dem trække i 1-2 min.
  • Hæld blomkålsrisene over i en si, og dræn vandet fra.
  • Hæld nu blomkålsrisene over i et rent viskestykke, og knug al væsken ud af dem. Fortsæt til de er helt tørre.
  • Hæld de tørre blomkålsris i en skål, og bland dem med revet parmesan, oregano, HUSK og æg.
  • Rør ingredienserne sammen til en fast dej.
  • Varm vaffeljernet op, og smør det med olivenolie.
  • Smør en portion dej ud på pladen, og bag den, til den er gennembagt.
  • Snit grøntsagerne til fyldet.
  • Læg grøntsager og tun oven på en vaffel, dryp med citron, og krydr med salt og peber.

Fra ‘Kogebogen 4’ udgivet af Livsstilshøjskolen Ubberup.