Blomkålsvafler er en let og lækker måde at få flere grøntsager ind i sin kost.
6 stk.
Det skal du bruge:
- 500 g blomkål, fintrevet
- 100 g parmesanost (32+)
- 1 tsk. oregano, tørret
- 2 æg
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber, sort
- 2 tsk. olivenolie
- 2 spsk. HUSK (loppefrøskaller)
- 2 ds. tun
- Citronsaft
Til fyld:
- Fintsnittede grøntsager, se i grøntsagsskuffen, f.eks. kål, spirer, agurk, tomater, revet gulerod, champignon, babyspinat, osv.
Sådan gør du:
- Riv blomkålen til blomkålsris på det fine rivejern i foodprocessoren. Hæld dem i en skål.
- Hæld kogende vand over blomkålsrisene, og lad dem trække i 1-2 min.
- Hæld blomkålsrisene over i en si, og dræn vandet fra.
- Hæld nu blomkålsrisene over i et rent viskestykke, og knug al væsken ud af dem. Fortsæt til de er helt tørre.
- Hæld de tørre blomkålsris i en skål, og bland dem med revet parmesan, oregano, HUSK og æg.
- Rør ingredienserne sammen til en fast dej.
- Varm vaffeljernet op, og smør det med olivenolie.
- Smør en portion dej ud på pladen, og bag den, til den er gennembagt.
- Snit grøntsagerne til fyldet.
- Læg grøntsager og tun oven på en vaffel, dryp med citron, og krydr med salt og peber.
Fra ‘Kogebogen 4’ udgivet af Livsstilshøjskolen Ubberup.