1 lille blomkålshoved (ca. 400 g renset)
1 lille løg
2 spsk olivenolie
½ l grøntsagsbouillon eller vand
½-1 dl cremefraiche 9 %
1 tsk karry
1 tsk salt
1 tsk friskkværnet hvid peber
1 bøtte krebsehaler (eller hummerhaler)
saft af ½ lime
½ knsp Lene Hansson kryddersalt
½ fed presset hvidløg
1 kvist rosmarin til pynt
Del blomkålen i tre. Pluk den ene tredjedel i buketter og læg dem til side til fyld. Skær de sidste to tredjedele i mindre stykker.
Pil og hak løget og sauter det i olie i en gryde i 1-2 minutter, til det bliver klart. Tilsæt blomkålsstykker og bouillon eller vand og lad blomkålen koge mør i ca. 20 minutter.
Hæld suppen i en blender og blend, til den er helt ensartet og glat. Pisk cremefraichen i og smag til med karry, salt og peber.
Skyl krebsehalerne under koldt vand og lad dem dryppe af på køkkenrulle lynsteg dem i olivenolie på en pande sammen med limesaft, salt og hvidløg i 2-3 minutter under omrøring.
Grill blomkålsbuketterne i lidt olivenolie på en grillpande i 1-2 minutter under omrøring.
Læg krebsehalerne i bunden af en skål og hæld suppen over. Kom de grillede blomkålsbuketter oven i suppen og pynt med rosmarin.