Blomkålssalat med parmesan og kapers

Råt er godt! Og et blomkål kan sagtens bruges til en lækker råkost, hvis stykkerne bare er små nok.

Det skal du bruge:

½-1 blomkål
50 g parmesan
½ glas/bøtte kapers
Krydderurter, eksempelvis skovsyre og dild
Vinaigrette eller citronsaft og olivenolie

Sådan gør du:

Skær blomkål og parmesan helt tyndt på et mandolinjern. Kom kapers og urter på. Inden servering skal salaten have lidt vinaigrette eller bare frisk citronsaft og god olivenolie.

 

Uperfekt
Den ellers så perfekte Christian Bitz indrømmer i sin nye bog, at han heller ikke er sund hele tiden. I stedet giver han her godt råd til, hvordan man kan blive lidt sundere – uden at skulle have dårlig samvittighed over de ting, der ikke er så sunde. Det handler om at holde en god balance. Udover Christian Bitz kommentarer og betragninger, så indeholder bogen også en række nye opskrifter. Uperfekt er udkommet på Politikens Forlag og koster 300 kroner i vejledende udsalg.