Bønnebrownies med mørk chokolade

Af: Ditte Ingemann

Foto: Ditte Ingemann og Anne Kring

Disse brownies er vanedannende, og ingen vil gætte, at de er bagt med sorte bønner og derfor har et højt indhold af protein.

12 stk.

Det skal du bruge

  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g kokosolie
  • 100 g havregryn
  • 1 dl ahornsirup
  • 1 dåse sorte bønner
  • 25 g mørkt kakaopulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 g valnødder, pekannødder eller hasselnødder.

Sådan gør du

Hvis du vil opgradere til en luksusudgave, så top dine brownies med hasselnøddesmør, som smager af chokolade og Nutella. De smager selvfølgelig også rigtig dejligt uden. Bruger du bønner fra dåse, så dræn dem og skyl dem grundigt.

Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.

Hak den mørke chokolade groft, kom halvdelen i en lille gryde sammen med kokosolie og smelt den ved lav varme.

Kom havregryn i en foodprocessor og blend dem, et kort øjeblik, til fint mel.

Tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen valnødder, og blend igen.

Tilsæt den smeltede chokolade og kokosolie og blend igen.

Rør til sidst den hakkede chokolade og de grofthakkede valnødder i dejen.

Fordel dejen i en lille form, 20 x 20, beklædt med bagepapir og bag kagen i 20-22 minutter.

Lad kagen køle helt af, inden den skæres ud.

Ønsker du at toppe kagen med hasselnøddesmør, så smør et par skefulde oven på den afkølede kage og drys med hakkede nødder. Men dette step kan sagtens springes over.

 

Fra bogen “Kost og kræft – Spis dig stærk i behandlingsforløbet” af Ditte Ingemann.