Brændende kærlighed med blomkålsmos

Af: Jane Faerber

Foto: Columbus Leth

Den klassiske danske livret, brændende kærlighed, der bestemt ikke bliver ringere af at blive lavet med en cremet blomkålsmos. Den hitter bare altid!

Til 2 personer

Det skal du bruge:

  • 200 g bacon
  • 1 lille løg
  • 500 g blomkål
  • 100 g flødeost naturel
  • salt og friskkværnet peber
  • finthakket persille til drys

Sådan gør du:

Skær blomkål i buketter og kog dem i letsaltet vand i ca. 8-10 minutter, eller til de er møre.

Hæld vandet fra blomkålen. Mos eller blend blomkålsbuketterne med flødeost og smag til med salt og peber.

Skær bacon i grove stykker og hak løget groft.

Steg bacon på en varm tør pande sammen med de grofthakkede løg. Både løg og bacon må gerne tage farve.

Anret blomkålsmosen i bunden af to dybe tallerkener eller skåle og fordel bacon-løgblandingen ovenpå. Fordel evt. stegefedt over de to skåle.

Drys din brændende kærlighed med hakket persille inden servering.

Fra bogen ‘KETO – optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt’ af Jane Faerber. 

Opskrifter

15. august 2019

Grøntsagsfritters med røget laks og råkost

Opskrift på let frokost, der både mætter og giver god næring....

vis mere

Lyt til podcast

8. august 2019

Rustik tomatsuppe med bønner samt grøntsagsfritters

En tomatsuppe med ekstra bid og smag – så den både nærer og mætter....

vis mere

Lyt til podcast

18. juli 2019

Krabbeomelet med strandmælde og fermenteret tomat

Du skal selv ud og finde indholdet, før du kan sætte tænderne i den...

vis mere

Lyt til podcast

11. juli 2019

Urtebuket med reduktion af krabbebisque i salatblade

Krabbebisque er både smagfuld og lækkert – og så kan du sagtens lave...

vis mere

Lyt til podcast

4. juli 2019

Østers med roseneddike, salturt og strandasters

Det kan sagtens ligne gourmetmad, når man samler mad i naturen. Især hvis...

vis mere

Lyt til podcast