Brændende kærlighed med karamelliserede løg og rodfrugter

Af: Nadia Mathiasen

Foto: Chris Tonnesen

Det her er en gammel klassiker i nye klæder. Min vegetariske version af brændende kærlighed er med smørstegte beder og løg. Den lange tilberedning ved relativt lav varme frembringer virkelig den søde smag i både løg og beder.

Det skal du bruge

1 kg blandede beder eller
rødbeder
4-5 rødløg
4 fed hvidløg
40 g smør
1 tsk. tørret timian
1 portion kartoffelmos
(se opskrift side 317)
1 bdt. purløg
Salt, peber.

Sådan gør du

Skræl bederne, og skær dem i cirka halvanden centimeter store tern.

Pil rødløgene, og hak dem groft.

Pil også hvidløgene, og knus dem groft med et knivblad.

Smelt smørret på en stor pande, og lad det brune af.

Tilsæt beder, løg, hvidløg og timian, og sautér ved lav til jævn varme under hyppig omrøring, til rodfrugterne er møre, og løgene er karamelliserede.

Det tager cirka 30 minutter afhængigt af varmen på panden.

Krydr med salt og peber.

3 Hak purløget, og fordel kartoffelmosen på tallerkner.

Top med rodfrugtblandingen, og drys med purløg.

Fra bogen “100 kødfrie dage” af Nadia Mathiasen.