Brændende kærlighed

Ingredienser:

Til 2 personer

4 mellemstore bagekartofler, ca. 800 gram

6 skiver tyktskåret bacon

2 gule løg

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

2 spsk. Worcestershire sauce

200 g hakket spinat – gerne fra frost

 

Tilberedning:

Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Kog dem møre.

Skær baconen i tern og løgene i fine skiver. Steg baconen gylden på en tør pande og lad det dryppe af i en sigte. Steg løget blødt og blankt i olivenolie. Kom baconternene ved og steg videre. Kom Worcestershire sauce ved og smag til med salt og peber.

Mos kartoflerne med spinat. Smag til med salt og peber.

Anret mosen med løg og bacontern.

 

Tip:

Brændende kærlighed – burning love – kan være en meget fed og dermed tung ret. Den kan også – som her – laves med spinat, hvorved mosen bliver mere grøn og undgår at blive banket op med smør eller fløde, som det nogle gange er tilfældet med den traditionelle persillesauce. Det kan også bevirke, at noget af fedtet løber fra baconen, og ikke opsuges af kartoffelmosen.

 

Næringsindhold pr. person:

∙ Energi : 609 kcal

∙ Protein : 29,7 g

∙ Fedt : 15,8 g

∙ Kulhydrat : 91,1 g

∙ Kostfibre : 9,2 g