Brændende sommersalat

Af: Nicolai og Eva Tram

Foto: Eva H. Tram

2 personer

Det skal du bruge

  • 2 bagekartofler
  • olivenolie
  • flagesalt
  • 2 skoleagurker
  • 1 bdt radiser
  • 1 bdt purløg
  • 30 g rygeost

Sådan gør du

Lad bålet brænde ud til rolige gløder. Læg bagekartoflerne i gløderne. Lad dem ligge i ca. 25 minutter, før de roteres en halv omgang og bages på den anden side i yderligere 25 minutter.

Når de er klar, tager du dem ud, flækker dem og skraber dem ud af skallerne. Dryp med1 spsk. olivenolie og drys med salt. Den brændte skal kan du bare kassere.

Sæt grillristen ca. 15 cm over gløderne. Grill agurkerne hele vejen rundt og lad dem tagegodt med farve. Skær dem i skiver og drys med salt.

Skær radiserne i skiver og purløg i tynde ringe.

Byg sommersalaten op ved skiftevis at lægge lidt kartoffel, agurk, radise og rygeost i en skål. Drys til sidst med purløg.

Fra bogen “Grøn Bålmad” af Nicolai og Eva Tram