4 personer
4 fiskefileter á 125-150 g
4 gode burger-boller
Frisk basilikum (en lille potte)
1 dl god olivenolie
3 spsk. revet parmesan
2 fed hvidløg
1 tsk. pinjekerner
Salt og peber
Bland alle ingredienserne til pestoen i en håndblender, og smag til med salt og peber. Pensl fiskefileterne med olie, og krydr med salt og peber.
Grill fisken i 3-4 min. på hver side i en dobbeltrist eller på en grillpande. Lun burgerbollerne på grillen eller i ovnen. Skær evt. fileten på tværs med en skarp kniv.
Fordel pesto på bollens bund og top, og saml burgeren med fisk og fyld efter eget valg.
Tip til fyld: Salat, basilikum, rucola, chili, parmesanost, tomater i skiver, oliven mv.
Rødspætte, skrubbe, ising, tun, sildehaj, laks
Få dig en dobbeltrist Dobbeltristen er et vigtigt redskab, når du griller fisk, da den kan vendes med et enkelt greb.
Fisk i filet, som nemt kan gå i stykker under tilberedningen, holdes fast med dobbeltristen. Det er også en fordel at bruge en alubakke eller alufolie, når du griller fisk. Smør med lidt olie, inden du lægger fisken på.
Find flere opskrifter på fisk på www.2gangeomugen.dk