Chokoladekage i mikrobølgeovn

Læge Grete Krag Jacobsen har lavet en kogebog med opskrifter til mikrobølgeovnen. Nem mad i små portioner. Hele retter eller lækkert tilbehør. Prøv bl.a. denne chokoladekage.

Du skal bruge god, mørk kogechokolade, smør, mælk, mel, bagepulver, æg og sukker.

Til fire-seks personer skal du bruge 50 gram mørk chokolade, 25 gram smør, 1 dl mælk, 50 gram hvedemel, 1 tsk. bagepulver, 1 æg og 1 spsk. sukker.

Smelt chokoladen som til chokolademousse sammen med smørret, rør mælken i, bland med ægget, der er godt sammenrørt med sukker, og tilsæt til sidst mel og bagepulver.

Smør bunden af en rund skål eller et fad med høje sider og hæld chokoladedejen i, så den kun fylder halvvejs op. Den hæver nemlig en del under mikrobølgningen. Læg et stykke fugtig køkkenrulle på toppen.

Den angivne portion er færdig på cirka 2 minutter på højeste effekt, men kig til kagen og bank forsigtigt på overfladen. Så får du indtryk af, om den stadig er meget blød eller ved at være færdig. Husk, at den fortsat bager nogle minutter, efter at den er taget ud af ovnen.

Start første gang med at give den højst 2 minutter, tag den ud, og lad den stå nogle minutter, før du prøver at skære i den for at se, om den er blevet bagt. Den kan altid få mere. Hvis den har fået for meget og er blevet lidt for hård, kan man lave en redningsmanøvre, for eksempel ved at skære kagen i skiver og lade skiverne soppe i en blanding af appelsinsaft og ahornsirup, til de er blødere.

Til både den vellykkede og den reddede chokoladekage kan der serveres flødeskum eller is.

 

Om bogen

Brug mikrobølgeovnen – nem, sundt og lækkert er skrevet af overlæge Grete Krag Jacobsen i en lettilgængeligt og jovial tone. Ud over opskrifter på især fisk og grøntsager så indeholder bogen også mange informationer om, hvad der sker med maden i mikrobølgeovnen og om forskning på området.

Bogen er udkommet på forlaget Turbine og koster 199 kroner i vejledende udsalgspris.