Mulighederne for at variere tilberedningen af en kylling er uendelige. Denne citronkylling med nye løg og mellemøstlige krydderier smager lidt af Marokko. Citron er vidunderlig sammen med pinjekerner og spidskommen. Citronskallen indeholder sunde bitterstoffer for lever og fordøjelsen. Anvend helst økologiske citroner.
(4 portioner)
Hasselmole:
Citronkylling
Hak nødderne groft og kom dem i en skål sammen med den skyllede og hakkede persille.
Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint.
Mos avocadokødet sammen med det hakkede hvidløg og kom det i skålen.
Tilsæt olivenolie, citronsaft og salt og rør det til en cremet konsistens.
Kom hasselmolen i en lille skål og stil på køl, mens du forbereder resten af maden.
Læg kyllingen i et ildfast fad.
Skær citronen over og tøm den ene halve for saft over kyllingen sammen med olivenolien.
Krydr kyllingen godt med spidskommen og drys pinjekernerne over.
Skær løgene i halve, hak resten af citronen helt fint og læg det ned i fadet sammen med kyllingen.
Bag det hele i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. en time, eller indtil kyllingen er gennemstegt.
Citronkylling må gerne stå i fem minutters tid, når den er færdig i ovnen.
Fra bogen “22 nye helbredende dage med antiinflammatorisk kost” af Jerk W. Langer og Louise Bruun.