Coleslaw med spidskål

Af: Emma Martiny

Foto: Winnie Methmann

Emma Martiny: En god coleslaw går man aldrig galt i byen med. Den fyldige salat er elsket af alle og skriger bare sommer – måske fordi, slawen ofte serveres til burger, BBQ eller anden sommerlig comfort food.

Det skal du bruge:

  • 5 store gulerødder
  • 1 lille spidskål
  • skovsyrer til pynt (kan undlades)

Dressing

  • ½ portion cremefraichedressing,
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. stødt spidskommen

Drys

  • 1 håndfuld saltede
  • mandler

Sådan gør du:

Riv gulerødderne groft. Snit spidskålen i helt tynde bånd, og bland det med gulerødderne i en skål. Rør cremefraichedressingen sammen, og tilsæt mayonnaise, æblecidereddike og spidskommen. Vend dressingen sammen med grøntsager, og stil derefter din coleslaw i køleskabet indtil servering. Drys gerne med grofthakkede, salte mandler for et sprødt twist, og pynt med smukke skovsyrer. SERVÉR … til pulled pork – måske i en burger?

Cremefraichedressing til coleslaw

En nem dressing, der kan bruges til det meste. Vælg selv, hvor mange % din cremefraiche skal have. Jeg foretrækker 18 % til denne dressing, så den bliver fed og fyldig, men stadig frisk, men 9 % (eller endda 38!) fungerer også fremragende.

Det skal du bruge:

  • 2 dl cremefraiche
  • 2 tsk. honning
  • 1 spsk. dijonsennep
  • salt & friskkværnet
  • peber

Sådan gør du:

Rør ingredienserne sammen, og smag til.

Fra Bogen ‘Grøntsagsglæde’ af Emma Martiny.