Cookies er småkager med lidt ekstra, som i denne opskrift, hvor gluten dog er udeladt og erstattet af gode råvarer og god smag.
Tid: 20 minutter
Antal: 12-15 stk.
190 g mandelmel
50 g kokosmel
50 g kastanjemel
½ tsk. fint himalayasalt
½ tsk. bagepulver
85-100 g kokosolie (smeltet)
150 g flydende honning, alternativt ahornsirup
1 tsk. vaniljepulver
50 g revet mørk chokolade min. 70 %
Blend mandlerne til mel. Rist kokosmelet på en tør pande et par minutter, til det begynder at brune og dufte. Det må endelig ikke brænde på. Bland alle ingredienserne hurtigt sammen til en smidig dej. Det tager et minuts tid. Form 12-15 cookies, og læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Tryk dem let flade. Bag dem ved 175°C varmluft 8-10 minutter. Afkøl dem på bagepladen, før du flytter dem over på en rist eller i en kagedåse.
Tip: Du kan sagtens lave kagerne uden kastanjemel, så erstatter du det bare med ekstra malede mandler.
Nul hvede – glutenfri livretter
Det kan være noget af en mundfuld at få konstateret cøliaki og dermed skulle sige farvel til rigtig meget af det mad, som man plejer at spise. Men heldigvis er der hjælp at hente i inspirerende kogebøger. Nul hvede – glutenfri livretter af Sandra Pugliese er et eksempel på, at det kan gøres så lækkert og inspirerende, at alle får lyst til at spise med. Bogen er udkommet på Fadl’s Forlag og koster 300 kroner i vejledende udsalg.