Corona virus – covid-19

Af: Trille Skøtt-Jensen

Corona virus eller covid-19 er kommet til Danmark. Hvorfor reagerer myndighederne så kraftigt? Hvad kan du selv gøre? Læs her.

Udviklingen går stærkt, fra det første tilfælde i Danmark blev konstateret til, i skrivende stund, at myndighederne råder til at arrangementer med mere end 1000 deltagere aflyses.

For langt de fleste af os er Covid-19 ikke farlig. Mange mærker slet ikke, de er smittet. Tallet af personer der er blevet raske efter smitte, er langt langt større end tallet af døde på verdensplan.

Når myndighederne alligevel reagerer så kraftigt, så er det fordi, at Covid-19 er en ny virus, som ingen af os er immune overfor. Derfor kan et stort antal danskere blive syge, og det øger sandsynligheden for, at danskere med svagt immunforsvar bliver ramt. Det er blandt andet vores ældre, ældre og unge med kroniske sygdomme, cancerpatienter der modtager kemobehandling og andre.

Her på Helse anbefaler vi derfor, at man følger myndighedernes råd om at beskytte sig selv og andre fra smitte ved at:

  • Hold god håndhygiejne. Vask hænder med vand og sæbe ofte. Vask eller sprit hænderne af, når du har rørt ved flader, som håndtag, som andre også har rørt ved.
  • Forsøg at undgå at røre dine øjne, din næse eller din mund med hænderne, efter de du har rørt ved flader, som andre har rørt ved.
  • Host eller nys i dit ærme – ikke i dine hænder.
  • Vær opmærksom på rengøring, både hjemme og på arbejdspladsen. Hold god hygiejen.
  • Vis hensyn til ældre og kronisk syge. Hold afstand
  • Undgå kram og kys med andre end de allernærmeste. Begræns fysisk kontakt med andre.

Hvis du har mistanke om, at du er smittet, så skal du IKKE gå til din egen læge.  Du kan smitte de andre i venteværelset. Ring i stedet.

Fordi udviklingen går så stærkt, så henviser vi til, at man følger den aktuelle udvikling på www.politi.dk/corona