En mild og cremet suppe, som får et højt indhold af protein, når den serveres med et stykke fisk i suppen.
2 portioner
2 spsk. olie
½ lille løg
½ stængel blegselleri
2½ dl bouillon
150 g broccolibuketter
1 dl piskefløde 38 %
Salt og peber
100 g fisk, for eksempel rødspættefilet eller kulmule
Løg, blegselleri og broccoli rengøres og skæres i mindre stykker. Løg og blegselleri svitses i en gryde med olie. Tilsæt broccoli og bouillon og kog suppen i 10 minutter. Mens suppen koger, dampes fisken i en gryde med lidt vand og salt. Hold fisken varm og lav suppen færdig. Blend suppen sammen med fløden, til den er cremet. Varm suppen op, dog uden at den koger. Smag til med salt og peber. Anret suppen i en tallerken og læg et stykke fisk i suppen.
Det er nemmest at blende suppen direkte i gryden med en stavblender, men pas på; det sprøjter nemt.
Der kan tilsættes andre typer af fyld til suppen, eksempelvis små broccolibuketter, rejer eller kyllingestykker.
Energi 1.650 kJ / 395 kcal
Protein 14 g
Bogen er udarbejdet af Mette Borre og Line Dam Bülow, der begge er kliniske diætister og har erfaring med kræftpatienter. Bogen henvender sig primært til kræftpatienter, men kan bruges af mange andre med nedsat appetit. Vigtigt er det, at være opmærksom på at den kost, som forebygger kræft (mager og rig på grøntsager), ikke er gavnlig, når kroppen skal have ekstra energi til at bekæmpe sygdom og modstå mange kræftbehandlinger. I forbindelse med kræftbehandlingerne kan der være mange individuelle hensyn at tage til den enkelte patient, hvilket bogen også beskriver letforståeligt og på et solidt fagligt niveau. Bogen er udkommet på Muusmann Forlag og koster 300 kroner i vejledende udsalg.