Daddelkugler

Af: Helse-redaktionen

Foto: Sara Galbiati, Hans Henrik Hoeg og Miriam Dalsgaard

Mangler du et sundere alternativ, når den lille sult pludselig melder sig? Så er disse lækre daddelkugler et godt bud på en snack, som både smager godt – og mætter.

Ca. 25 stk.

Det skal du bruge:

  • 150 g medjooldadler (vægt uden sten)
  • 70 g mandler
  • 50 g mørk chokolade
  • Pynt: Flormelis og kakaopulver
  • Smeltet mørk chokolade
  • Hakkede mandler eller kokosmel

Sådan gør du:

Udsten dadlerne, og blend dem sammen med mandler i en minihakker, blender eller foodprocessor. Smelt chokoladen over vandbad eller i en mikroovn, og vend den i daddel-/mandelblandingen. Stil massen på køl i 10-15 minutter.

Tril ca. 25 kugler af massen, og rul nogle af dem i en blanding af flormelis og kakaopulver. Dyp resten i smeltet mørk chokolade, og rul dem i hakkede mandler eller kokosmel.

Hver uge går unge frivillige i køkkenet hos Det Kærlige Måltid for at tilberede farverige og nærende måltider til sygdomsramte familier. Det giver dem mulighed for at være en del af et fællesskab, få nye kompetencer og at opleve glæden ved at hjælpe andre.

Siden organisationen blev stiftet i 2019, er der udbragt 35.000 måltider til medborgere, der er ramt af akut livstruende sygdom eller traume og derfor mangler energi og overskud til selv at lave lækker, nærende mad.

Nu er nogle af Det Kærlige Måltids retter udkommet som kogebog – og opskrifterne er kreeret af nogle af Danmarks mest anerkendte kogebogsforfattere.

Overskuddet fra salget af kogebogen går ubeskåret til nonprofitorganisationen, Det Kærlige Måltid. Bogen er støttet af firmaer og fonde, og forlaget tjener ikke penge på bogen. Læs mere her: https://detkaerligemaaltid.dk


Fakta om bogen:

Titel: Det Kærlige Måltid

Omfang: 200 sider

Pris: 250 kr.

Udgivelse: 29. september, 2022

Forlag: Politikens Forlag