En pizza er ret enkel: Den består af en bund, en sauce og topping. Men den kan laves på utrolig mange måder, og i denne bog er der noget for enhver pizza-elsker.
Her er opskrifter på forskellige typer dej: Den klassiske italienske, poolishdej, glutenfri, en last-minute dej, til de dage, hvor du får akut lyst til pizza og en opskrift på forbagte bunde, du kan have på frost. Der er alt fra opskrifter på klassisk napolitansk pizza til deep pan pizza New York-style og Hannahs egne favoritter. Og nok så vigtigt; ifølge Hannah kan man sagtens bage pizza til alle døgnets måltider, og derfor er der opskrifter til aftensmad, frokost, morgenmad og dessert.
Her får du udvalgte opskrifter fra bogen.
Titel: Pizza
Forfatter: Hannah Grant
Omfang 224 sider
Udgivet april 2024
Vejl. pris: 249,95 kr.
Forlag: Lindhardt og Ringhof.
1 pizza
Det skal du bruge
Sådan gør du
2-3 PIZZAER
10 MINUTTER
Det skal du bruge
Sådan gør du
Hvis dine tomater er meget syrlige, kan du tilsætte 1 tsk. sukker eller honning.
3 PIZZAER – 55 %-65 % HYDRERING
2 TIMER
Denne opskrift er til dig, der vil have pizza så hurtigt som muligt. Det er en nem dej, der er meget mild i smagen, da hævetiden er kort. Afhængig af hvilken hydreringsprocent, du vælger, får du et forskelligt resultat. 55% er fast og meget let at arbejde med. Pizzaen bliver sprød og tæt i krummen. 65% er en blødere dej, der er mere besværlig at håndtere. Til gengæld får du en mere luftig og lidt blødere skorpe med større lufthuller. Vælger du 60%, ligger den midt i mellem. Hvis du er ny i pizzakøkkenet, vil jeg anbefale dig at starte med 55%, så du er sikker på at få et godt resultat.
Det skal du bruge
Fasthed af dejen: Fast lidt blødere blød
Hydreringsprocent: 55% 60% 65%
* Du kan vælge meltyper efter smag
Sådan gør du
New York-style Bland ½ dl olie i en opskrift på dej med en hydreringsprocent på mellem 55-65 %. Olien gør dejen smidig og let at arbejde med og giver samtidig en sprødere skorpe. Du kan bruge meltyper som tipo 0, manitoba, buratto eller ølandshvede, hvis du ønsker en dej med
ekstra struktur og smag. Men du kan også bare bruge helt almindeligt hvedemel.
1 pizza
Det skal du bruge
Sådan gør du